BAZAR

ZIUA A PATRA – FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM INDEPENDENT ANONIMUL: Concert post-rock

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM INDEPENDENT ANONIMUL 2014:Prezentat în cadrul secțiunii competitive „Un certain regard” la Cannes 2014, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Asia Argento, Incompresa/ Misunderstood, va fi proiectat în premieră la Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, la București, în cadrul secțiunii „Actori în spatele camerei”, vineri, de la ora 21.00, la Verde Stop, anunță organizatorii.

PROGRAM ANONIMUL: Filmul este inspirat din copilăria Asiei, dar nu este unul autobiografic, și a fost catalogat de către Huffington Post drept un „triumf asupra unei copilării nefericite”.

Unul dintre rolurile principale este deținut de Charlotte Gainsbourg.

În cadrul competiției de lungmetraj, de la ora 23.00, va fi proiectat The Monk, primul lungmetraj independent realizat în ultimii 50 de ani în Burma. The Maw Naing, regizorul filmului, va fi prezent la eveniment.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM INDEPENDENT ANONIMUL 2014: Seara va fi încheiată de un calup de scurtmetraje de ficțiune, care vor fi reluate sâmbătă, de la ora 12.30, la Cinema Studio.

Sâmbătă, de la ora 20.00, la Verde Stop, DJ Gojira va destinde atmosfera cu deja tradiționalul concert de muzică electronică, urmat de un calup de scurtmetraje de ficțiune aflate în competiție.

De la ora 21.30 va rula documentarul lui Frank Pavich despre geneza unui film care nu a fost terminat niciodată: Dune.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM INDEPENDENT ANONIMUL 2014: Jodorowsky’s Dune spune povestea a ceea ce trebuia să fie adaptarea pentru marele ecran a cărții SF Dune de către regizorul chilian Alejandro Jodorowsky. Distribuția filmului ar fi trebuit să includă nume precum Salvador Dali, Orson Welles sau Mick Jagger. Regizorul i-a inclus în echipa sa și pe artistul de benzi desenate Moebius, pe pictorul suprarealist H.R. Giger, pe scenaristul Dan O’Bannon (care mai târziu a lucrat la Alien), iar pe fiul său l-a supus unui antrenament de arte marțiale timp de 2 ani pentru rolul pe care ar fi trebuit să-l joace.

PROGRAM ANONIMUL: Jodorowsky’s Dune va fi proiectat prin amabilitatea Forum Film România.

De la ora 23.10 va avea loc proiecția lungmetrajului de ficțiune, aflat în competiție, Casa Grande, care este regizat de Fellipe Barbosa, al cărui nume figurează printre „Cele 25 de fețe noi ale filmului independent”, un clasament realizat de către Filmmaker’s Magazine. Filmul va rula în prezența scenaristei Karen Sztajnberg.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM INDEPENDENT ANONIMUL 2014: Duminică, 17 august, la Cinema Studio, de la 17.30, în cadrul Serii HBO vor putea fi vizionate Remembering the Artist: Robert de Niro, Sr. (R. Perri Peltz si Geeta Gandbhir) – un documentar despre povestea pictorului Robert Henry de Niro, tatăl celebrului actor care îi și poartă numele – și Love Child (R. Valerie Veatch), un documentar care prezintă primul caz de dependență de internet, într-o lume în care virtualul este noua realitate.

PROGRAM ANONIMUL: De la ora 20.00, la Arena Verde Stop va începe Gala de Închidere a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2014, în cadrul căreia vor fi premiați câștigătorii secțiunilor de scurtmetraj și lungmetraj, conform votului publicului.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM INDEPENDENT ANONIMUL 2014: Gala va fi urmată de concertul trupei URMA, apoi de proiecția, în avanpremieră în România, a ultimului film în care a jucat Philip Seymour Hoffman, A Most Wanted Man, în regia lui Anton Corbijn.

PROGRAM ANONIMUL: De la ora 23.45 vor rula filmele câștigătoare ale Secțiunii Scurtmetraje și Trofeul Anonimul.

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button