Zilele următoare vor aduce „o suferință și mai mare” în Ucraina, avertizează NATO. Luptele și criza umanitară pot creșe în intensitate

13 mart. 2022
241 Afișari
Zilele următoare vor aduce „o suferință și mai mare” în Ucraina, avertizează NATO. Luptele și criza umanitară pot creșe în intensitate
Zilele următoare vor aduce „o suferință și mai mare” în Ucraina, avertizează NATO. Luptele și criza umanitară pot creșe în intensitate. Sursa foto: Profimedia

Reprezentanții NATO privesc cu îngrijorare evoluția conflictului din Ucraina și se așteaptă ca luptele și criza umanitară să se agraveze în zilele următoare, conform DPA. De asemenea, alianța și-a menținut punctul de vedere cu privire la refuzul unei zone de tip „no fly” deasupra Ucrainei, deoarece această decizie ar putea duce la un conflict la scară largă cu Rusia.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis un semnal de alarmă cu privire la modul în care conflictul provocat de invazia Rusiei în Ucraina va evolua în următoarele zile.

„Vedem cu groază numărul tot mai mare de victime civile şi distrugerile necugetate comise de forţele ruse. Poporul ucrainean rezistă cu curaj şi hotărâre, însă următoarele zile vor aduce cel mai probabil o suferinţă şi mai mare”, a declarat Jens Stoltenberg pentru publicația Welt am Sonntag, conform Digi24.

Secretarul general NATO neagă acuzațiile Rusiei privind laboratoarele SUA pentru arme biologice

Secretarul general NATO a respins acuzațiile venite de la Kremlin, potrivit cărora SUA a deținut laboratoare în Ucraina pentru a dezvolta arme biologice, avertizând că aceste acuzații ar putea reprezenta un „pachet de minciuni” în spatele cărora să se afle un posibil atac cu arme de acest fel din partea Rusiei.

„Acum că au fost făcute aceste acuzaţii, trebuie să rămânem vigilenţi, deoarece este posibil ca Rusia însăşi să plănuiască misiuni cu arme chimice sub acest pachet de minciuni”, a precizat Stoltenberg.

Totodată, NATO susține că își menține fermă poziția cu privire la refuzul instaurării unei „no fly zone” deasupra Ucrainei, deoarece acest lucru ar putea duce la atacarea forțelor ruse, și ar „extinde” războiul în loc să „îi pună capăt”.

Garanțiile de securitate propuse anterior de Rusia nu mai sunt valabile, susține ministrul adjunct de Externe rus

Garanțiile de securitate propuse de Rusia pentru SUA și NATO în primele zile ale conflictului din Ucraina nu mai sunt valabile, din cauza schimbării „drastice” a situației, potrivit ministrului adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov.

Astfel, potrivit lui Riabkov, problema principală a Rusiei în prezent vizează „atingerea obiectivelor care au fost stabilite de autorităţile noastre înainte de lansarea unei operaţiuni militare speciale”, și că garanțiile anterioare de securitate „nu ar putea rămâne în vigoare”.

Cookies