GREEN CITY

Zilele reciclării la București, la intrarea în parcul Al.I. Cuza (IOR)

Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfășurate la nivel național și sunt intitulate generic „Zilele Reciclării în orașul tău!”. Aceste campanii fac parte din proiectul „Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

În cele 5 zile de campanie (26-30 iunie), locuitorii orașului București vor putea vizita Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă pe 4 roți, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Caravana ECOTIC va fi amplasată la intrarea în Parcul IOR, intersecția Constantin Brâncuși cu Bdul. N.Grigorescu și va fi deschisă în intervalul orar 10:00 – 19:00.

În cadrul acestei campanii vor fi organizate două tombole: o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice și electronice și o tombolă dedicată becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat se oferă un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicată DEEE va avea ca premii 3 tablete Njoy Asura C700 17 oferite de către Likeit iar tombola dedicată becurilor și neoanelor, o tabletă Samsung oferită de către Recolamp.

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este și programul dedicat școlilor, „Zilele ECO în Școala ta!”.

În cadrul acestui program au fost vizitate peste 104 de școli din București, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Târgoviște, Ploiești, Brașov, Adjud, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Rădăuți, Dorohoi, Botoșani, Iași, Vaslui, Bârlad, Focșani, Brăila, Galați și Buzău urmând ca până în iunie 2016 să se atingă un număr de peste 200 de școli la nivel național.

Mai multe detalii pe pagina web www.caravanaecotic.ro și pe pagina de facebook Ecoterrianul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button