BAZAR

ZILELE FILMULUI UCRAINEAN, eveniment caritabil pentru victimele conflictului din Ucraina, la MȚR

ZILELE FILMULUI UCRAINEAN: 10-14 IUNIE 2015. EVENIMENT CARITABIL LA MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN. Evenimentul cultural este, totodată, un eveniment caritabil, care aduce în atenția publicului problemele din Ucraina, având drept scop strângerea de fonduri pentru victimele conflictului, anunță organizatorii.

Fiecare zi din cadrul evenimentului vine cu o tematică aparte. În primele patru zile vor avea loc proiecții de filme documentare care descriu situațiile și locurile în care s-a declanșat și dezvoltat conflictul din Ucraina: Maidan, Crimeea, Odessa, Donetk și Lugansk.

PROGRAMUL COMPLET POATE FI CONSULTAT AICI

ZILELE FILMULUI UCRAINEAN: 10-14 IUNIE 2015. EVENIMENT CARITABIL LA MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN. Va fi discutată soarta regizorului Oleg Sențov (autorul fimului „Gamer”), care cu o zi înainte de începerea următorului film a fost arestat, acuzat de terorism și dus într-o inchisoare din Rusia, precum și a pilotului Nadejda Savchenko, singura femeie care a făcut parte din trupele ucrainene de menținere a păcii în Irak, între 2004-2008, iar în 2009 a fost prima absolventă a Universității Forțelor Aeriene din Harkov, deschisă până atunci doar bărbaților. Ultima zi va fi dedicată poporului ucrainean și culturii acestuia.

ZILELE FILMULUI UCRAINEAN: 10-14 IUNIE 2015. EVENIMENT CARITABIL LA MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN. La dezbateri vor participa invitați din Ucraina, regizori, producători și jurnaliști. Fiecare dintre ei are o poveste nde povestit: Vova Demchenko – dintr-o familie de militari, regizor și fotograf care a fost în toate cele mai aprinse puncte de luptă, a petrecut mai multe luni pe front lângă „sectorul de dreapta”; Denys Strashnyi – regizor, a fost rănit pe maidan; Ulyana Osovska – regizoare și voluntară pe maidan; Olena Blalaba – jurnalist și fondatoarea Centrurului Media de Criză din Odesa”

Mai multe detalii despre ZILELE FILMULUI UCRAINEAN, aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button