ȘTIRI

Zilele Filmului Irlandez

Institutul Cultural Român găzduieşte în zilele de 10 şi 11 noiembrie 2011 a treia ediţie a Zilelor Filmului Irlandez. Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei la Bucureşti în parteneriat cu Institutul Irlandez de Film, Reel Ireland, Culture Ireland şi Institutul Cultural Român.

Joi, 10 noiembrie, de la ora 18.30, vor fi proiectate scurtmetrajele The Irish Dog Whisperer (2010, 3 min), regia Ivan McMahon; Pentecost (2011, 11 min), regia Peter McDonald; Shoe (2010, 13 min), regia Nick Kelly şi lungmetrajul Kisses (2008, 72 min), regia Lance Daly. În deschidere va lua cuvântul E.S. dl. John Morahan, Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, care consideră acest eveniment „o oportunitate importantă de a cimenta legăturile dintre Irlanda şi România şi, în mod special, cu tinerii iubitori ai artei filmului din România“.

Vineri, 11 noiembrie, ora 18.30 vor fi prezentate documentarul Hearing Silence (2010, 12 min), regia Hilary Fennell, lungmetrajul 32A (2007, 89 min), regia Marian Quinn si scurtmetrajul The Night Nurse (2010, 4 min), regizat de Terence White.

Hearing Silence este mărturia impresionantă a protogonistei Elizabeth Petcu, care se confruntă cu pierderea auzului. Invitata va lua parte la eveniment împreună cu soţul său, muzicianul român Mircea Petcu.

Toate filmele incluse in program reprezintă o premieră pentru publicul bucureştean şi vor fi prezentate cu subtitrare în limba română.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

PROGRAM

THE IRISH DOG WHISPERER (2010), regia: Ivan McMahon [3 min]

Sorcha şi Fergus primesc mai mult decât se aşteptau atunci când apelează la serviciile oferite de The Irish Dog Whisperer.

PENTECOST (2011), regia: Peter McDonald [11 min]

Irlanda, 1977. Damian Lynch, în vârsta de 11 ani, este chemat în ultimul moment sa fie băiat de altar în cadrul unei ceremonii religioase importante la parohia locală. Ţinând cont că la ultima slujbă la care a participat l-a împins pe părintele O’Toole de pe altar, David trebuie acum să ia o decizie: fie se conformează, fie acceptă să renunţe la pasiunea sa: fotbalul.

SHOE (2010), regia: Nick Kelly [13 min]

Vince este pe cale să se sinucidă, dar un cerşetor nebun continuă să-i strice planurile.

HEARING SILENCE (2010), regia: Hilary Fennell [12 min]

Documentarul prezintă o lume în care sunetul joacă un rol esenţial şi din ce în ce mai problematic, pe măsură ce aflăm cum interpreta Elizabeth Petcu se confruntă cu pierderea auzului.

Cu participarea lui Elizabeth Petcu, protagonista scurtmetrajului Hearing Silence şi a soţului său Mircea Petcu, muzician român de prestigiu.

THE NIGHT NURSE (2010), regia: Terence White [4 min]

O asistentă medicală, care lucrează în schimbul de noapte într-o secţie de psihiatrie, caută un pacient dispărut.

32A (2007), regia: Marian Quinn [89 min]

Pelicula urmăreşte traseul vieţii unei fete din perioada în care aceasta nu mai este copil, dar nici nu a devenit încă femeie. Povestea debuteză cu momentul în care eroina noastră Maeve îşi pune noul ei sutien alb şi păşeşte în lume ca tânără domnişoară. Viaţa ei se învârte în jurul celor mai bune prietene, care sunt extreme de îngrijorate că Maeve nu îşi va găsi un iubit. Nimeni nu se aştepta, nici măcar Maeve, ca ea să pună mâna pe cel mai popular băiat din oraş.

32A a câştigat Premiul pentru cea mai bună imagine (PJ Dillon) la IFTA (2009).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button