Zile de foc în București. ANM anunță cod galben de caniculă si disconfort termic

22 iul. 2022
361 Afișari
Zile de foc în București. ANM anunță cod galben de caniculă si disconfort termic
Zile de foc în București. ANM anunță cod galben de caniculă si disconfort termic Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de caniculă valavil și în București. Acesta va fi valabil în acest weekend. Este important ca oamenii să rămână hidratați.

Cod galben de caniculă în București

În zilele următoare temperaturile vor fi foarte ridicate în București, conform ANM. Cetățenii sunt avertizați că este necesar să rămână hidratați și să evite pe cât posibil deplasările în intervalul 10:00 – 18:00, când soarele este extrem de puternic.

Meteorologii au emis un cod galben de caniculă ce va afecta și Capitala. Acesta va fi valabil pentru zilele de 22, 23 și 24 iulie. Fenomenele meteorologice vizate de acest cod sunt:

  • Val de căldură,
  • Disconfort termic ridicat.

După cum informează meteorologii în zilele următoare valul de căldură se va extinde în mare parte din România și se va intensifica treptat. Disconfortul termic resimțit de oameni va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală o să depășească pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade, a transmis ANM.

Prognoza meteo pentru weekendul 22-24 iulie

Astăzi temperatura din București va atinge valori de 36 de grade Celsius. Cerul va fi senin, iar vântul bate foarte slab, viteza medie fiind de 7 km/h.

Pe seară, temperatura minimă ajunge la 19 grade Celsius. Cerul se menține senin, iar vântul bate slab, viteza medie fiind de 9 km/h.

Sâmbătă

În prima zi de weekend vremea se menține caniculară. Maxima termică a zilei va atinge valoarea de 38 de grade Celsius iar soarele va fi arzător.

Pe parcursul nopții temperatura scade până la 20 de grade Celsius, rămânând extrem de cald, chiar și noaptea. Cerul rămâne senin, iar vântul bate moderat.

Duminică

Duminică temperatura creștea chiar și mai mult de atât. Maxima termică atinge valori de 39 de grade Celsius. Vântul bate moderat, viteza medie fiind de 11 km/h.

Noaptea vom avea parte de temperaturi în jurul a 20 de grade Celsius. Cerul se menține senin, iar vântul bate moderat, viteza medie fiind de 15 km/h.

Cookies