ȘTIRI

Un zid ce despărțea două clădiri din Centrul Vechi s-a prăbușit duminică FOTO

UPDATE: Este vorba de un perete despărțitor dintre clădirea de la numărul 72  și cea de la numărul 74, de pe strada Lipscani, dar și de un zid interior. Ultima bucată s-a desprins în jurul orei 13. Clădirea de la numărul 74 aparține Patriarhiei Române, iar cealaltă a fost retrocedată unor privaţi, două treimi aparţinând unei fabrici de îngheţată- conform informațiilor date de Răzvan Popa, reprezentant al Poliţiei Locale Bucureşti. 

Strada Lipscani a fost blocată, duminică, în jurul prânzului, după ce pereţii interiori ai uneia dintre clădirile de pe această stradă s-au prăbuşit, informează România Tv. Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Locale București, Răzvan Pop, în zonă există magazine, însă prăbușirea nu a făcut nicio victimă.

O patrulă de poliţişti care trecea pe strada Lipscani în jurul orei 11.30 a auzit cum în interiorul clădirii cădeau mai multe bârne şi a luat decizia de a bloca imediat strada, pentru a nu se înregistra victime. După 20 de minute de la blocarea străzii un perete din interior s-a prăbuşit, informează Rtv.net.

Ambele clădiri sunt monumente istorice, aflate în stare de degradare şi nu sunt locuite.

Proprietarii clădirilor de patrimoniu de pe strada Lipscani, a căror zid comun s-a prăbuşit duminică, au fost convocaţi luni, de către Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), a declarat, pentru MEDIAFAX, viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu. Viceprimarul Capitalei a precizat că la întâlnirea de luni vor participa şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Primăriei şi Prefecturii Capitalei.

„Mâine au fost convocaţi proprietarii şi vom cere o autorizare pentru punerea în siguranţă a clădirilor. Clădirea nu mai este în siguranţă şi am restricţionat zona”, a spus Marcel Nicolaescu.

Acum două luni, o clădire s-a prăbușit pe strada Smârdan, din Centrul Istoric.

CITEȘTE ȘI:  Ce cluburi din Centrul Vechi riscăm să ne cadă în cap: clădiri PERICOL PUBLIC 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button