„Zici c-am urcat în tractor, nu în tramvai!!” Călătorie periculoasă pe Chișinău, bulevardul cu șina ruptă care se-ndreaptă spre cer

15 mart. 2024
477 Afișari
"Zici c-am urcat în tractor, nu în tramvai!!" Călătorie periculoasă pe Chișinău, bulevardul cu șina ruptă care se-ndreaptă spre cer | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Un șofer a fotografiat un pericol observat în drumul său pe Bulevardul Chișinău din București, mai precis, acesta a transmis că o șină de tramvai ruptă îi pune în pericol atât pe cei care circulă cu STB-ul, cât și pe șoferi.

Pe Bulevardul Chișinău o șină de tramvai pare că-și ia zborul

Există mai multe zonă în București unde șinele rupte sau chiar complet lipsă pun în pericol siguranța oamenilor. Pe anumite porțiuni, calea de rulare a tramvaielor reprezintă un adevărat pericol atât pentru circulația tramvaielor, care pot deraia, cât și pentru șoferii din București, care își pot distruge mașinile.

Nu este pentru prima dată când bucureștenii atrag atenția asupra șinelor de tramvai rupte sau sărite de la locul lor.

De data aceasta, un bărbat a publicat pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov” o fotografie în care se vede pericolul pe care în reprezintă o cale de reluarea a tramvaielor de pe Bulevardul Chișinău din Sectorul 2.

În poza, se poate observa cum o bucată de metal, parte din calea de rulare, s-a rupt și sta ridicată în sus.

Bărbatul îi avertizează pe ceilalți participanți la trafic să aibă grijă daca trec prin zonă, și să nu circule pe șina de tramvai. Iată mesajul și poza:

Grija mare dacă treceți pe Bulevardul Chișinău.

Șina de tramvai ruptă de pe Bd Chișinău | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Un alt membru al grupului a anunțat că, acum ceva ani, mașina i-a fost avariată în zona respectivă:

Mare pana ce am făcut acolo acum câțiva ani…

În secțiunea de comentarii, un alt șofer a oferit atenționări în ceea ce privește calea de rulare a tramvaielor din zona Hala Traian. Aici, cu toate că șina nu este ruptă, mai multe cratere s-au format de-a lungul ei. Iată și o imagine:

Șina deteriorată din în zona Hala Traian
Șina deteriorată din în zona Hala Traian | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Șinele aflate de pe Bulevardul Chișinău sunt unele dintre cele mai degradate din București. Deseori, pe acest tronson se întâmplă ca tramvaiele să fie blocate din cauza deficiențelor căii de rulare.

Pe acest tronson trec liniile 14, 36 și 46. Deoarece starea linie ferate urbană este extrem de degradată, aceasta a fost inclusă pe lista celor care urmează să fie reabilitate de PMB. Mai precis, urmează să fie modernizată o porțiune de 0,825 km.

Bulevardul Chișinău nu este singurul care are probleme grave în ceea ce privește acest tip de defecțiuni. Au fost observate probleme mari și pe:

  • Bulevardul Dimitrie Pompeiu,
  • Bulevardul Basarabia,
  • Calea Rahovei.

Încă din anul 2023, Primăria a anunțat lucrări importante de modernizare a șinelor de tramvai din oraș. Urmează să fie înlocuiți un total de 50 de km de șină. Lucrările în acest sens au fost începute cu puțin timp în urmă, prima linie unde se intervine fiind cea a tramvaiului 5.

Cookies