ARHIVA B365

Ziarul România Liberă, finanțat din banii Astra Asigurări

Ambele firme sunt controlate de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu. Cifra a fost înaintată de Dan Radu Rușanu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară – ASF, care a anunțat intrarea în administrare specială a companiei Astra Asigurări, scrie paginademedia.ro.

Problemele uneia dintre cele mai mari firme de asigurări din România ar putea fi efectul unor împrumuturi pe care Astra Asigurări le-a oferit Medien Holding, compania care editează ziarul România liberă.

Dan Radu Rușanu, președintele ASF, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că „în ultimii trei ani” Astra Asigurări a împrumutat cu aproape 23,5 milioane de euro (102 milioane de lei) societatea Medien Holding, compania care editează cotidianul România liberă.

„În ultimii trei ani, Astra a făcut împrumuturi intra-grup în valoare de aproape 110 milioane lei, din care 102 milioane lei (peste 90%) au mers catre Medien Holding SRL, cunoscută ca România Liberă. Vom incerca sa aflam cine sunt beneficiarii acestor imprumuturi si de ce nu au fost returnati timp de 3 ani de zile”, a declarat Dan Radu Rușanu, notează HotNews.ro.

Rușanu a mai spus că instituția pe care o conduce a decis astăzi să deschidă „procedura de redresare financiară prin administrare specială pentru Astra Asigurări”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button