SMART CITY

Ziariştii care l-au şantajat pe preşedintele Universităţii Bioterra rămân în arest

Cei doi au contestat la Tribunalul Bucureşti (TB) decizia Judecătoriei Sectorului 1, prin care s-a decis arestarea lor preventivă pentru 29 de zile. Magistraţii TB au decis, luni, să respingă recursurile faţă de măsura preventivă. Hotărârea de luni este una definitivă, informează adevărul.ro.

Paraschivescu şi Simion au fost prinşi în flagrant, în Capitală, la scurt timp după izbucnirea scandalului privind divulgarea subiectelor de la examenul de licenţă de la Universitatea Bioterra.

Cei doi, împreună cu alte două persoane, l-ar fi şantajat pe preşedintele Universităţii Bioterra, Ion Nicolae, căruia i-ar fi cerut 150.000 de euro pentru a nu face publice informaţii compromiţătoare despre acesta.

Potrivit surselor citate, unul dintre cei patru, care s-a recomandat drept Florin Paraschivescu, directorul ziarului de scandal „Atac la persoană”, l-a contactat în 29 septembrie pe şoferul lui Nicolae, căruia i-a spus că, dacă preşedintele universităţii nu le plăteşte 150.000 de euro, vor face publice informaţii compromiţătoare despre acesta. De asemenea, cei patru au cerut să primească în 30 septembrie un avans „de încredere” de 5.000 de euro, urmând ca restul banilor să le fie daţi în 1 octombrie, după deschiderea băncilor.

Şoferul i-a spus lui Nicolae despre discuţia avută cu cei patru, apoi preşedintele universităţii s-a adresat poliţiştilor, spunându-le că este şantajat. În 30 septembrie, poliţiştii au marcat bancnotele care urmau să le fie date celor patru, după care Nicolae s-a întâlnit în Capitală cu aceştia şi le-a dat cei 5.000 de euro.

La scurt timp după primirea banilor, cei patru au fost prinşi de poliţişti şi duşi la secţiile 1 şi 2, pentru audieri, anchetatorii cerând ulterior instanţei arestarea lor preventivă.

Celelalte două persoane din acest dosar, respectiv Daniel Gheorghe şi Sorin Condurache, sunt cercetate în libertate.

În dosarul divulgării subiectelor de la licenţă, Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra, a fost arestat pentru 29 de zile de Curtea de Apel Piteşti, în dosarul în care este acuzat că a primit bani sau bunuri de la studenţi cărora le-a dat subiectele la licenţă sau pe care i-a ajutat să obţină diplomele fără să susţină examene.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button