Zi ocupată pentru Nicușor Dan. Întâlniri cu reprezentanți japonezi și francezi în vederea modernizării Capitalei

28 iun. 2021
1920 Afișari
Zi ocupată pentru Nicușor Dan. Întâlniri cu reprezentanți japonezi și francezi în vederea modernizării Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut luni mai multe întrevederi cu ambasadori și experți din Franța și Japonia, pe teme privind ecologia, modernizarea, transportul în comun, parcările, dar și gestionarea aglomerării urbane. Sfaturile și parteneriatele încheiate cu experții din marile orașe japoneze, dar și din Paris ar putea contribui la modernizarea Capitalei.

Prima zi din această săptămână a fost una plină de întâlniri pentru Nicușor Dan, primarul Capitalei. Edilul s-a întâlnit cu Hermano Sanches Ruivo, adjunctul primarului Parisului pe teme europene, ambasadoarea Franței în România, doamna Laurence Auer și cu ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, cu care a discutat pe marginea încheierii unor colaborări și parteneriate, dar și în vederea modernizării și decongestionării Bucureștiului, teme pentru care experiența celor doi oaspeți este extrem de importantă.

Nicușor Dan: „Parisul rămâne un mare oraș de la care Bucureștiul se poate inspira”

Edilul Bucureștiului a vorbit cu oficialii francezi pe tema transportului în comun, trafic, problema parcărilor dar și pe tema dezvoltării pistelor de bicicletă în oraș. Mai mult, Nicușor Dan și Hermano Sanches Ruivo au căzut de acord și pe tema unor colaborări în domeniul culturii.

„Am avut plăcerea să mă întâlnesc azi cu Hermano Sanches Ruivo, adjunctul primarului Parisului pe teme europene, care a venit într-o vizită la București.

Discuția dintre noi, la care a participat și ambasadoarea Franței în România, doamna Laurence Auer, a vizat mai multe teme de administrație locală, printre care mobilitatea urbană, proiectele culturale și gestionarea deșeurilor.

Am vorbit despre nevoia ca Bucureștiul să aibă un sistem de transport modern și eficient, menționând în această direcție proiectele noastre privind metroul de suprafață și interconectarea transportului dintre Capitală și județul Ilfov, dar și adoptarea de noi soluții privind problema parcărilor.

Hermano Sanches Ruivo s-a arătat deschis pentru a împărtăși din experiența Parisului în privința mobilității și a transportului public, spunând de asemenea că vede un potențial interesant de colaborare pentru dezvoltarea pistelor de biciclete în București. Am convenit de asemenea o colaborare mai dinamică între cele două capitale în domeniul culturii, de pildă în ceea ce privește teatrele și muzeele, inclusiv cu sprijinul Institutului Francez din România.

Parisul rămâne un mare oraș de la care Bucureștiul se poate inspira pentru viitoarea sa dezvoltare, așa cum s-a inspirat și în secolul XIX, când Capitala României s-a construit ca oraș modern, european.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Capitala ar putea să învețe și de la marile metropole japoneze

Tot pe tema transportului Nicușor Dan a discutat cu ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, tocmai datorită experienței pe care japonezii o au în gestionarea megalopolisurilor.

„Am discutat cu ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, despre transportul urban din București și din orașele japoneze, despre lărgirea colaborării Capitalei României cu instituțiile și agențiile guvernamentale din Japonia, precum și cu mediul de afaceri nipon.
Japonia are soluții inteligente pentru gestionarea marilor aglomerări urbane și e dispusă să împărtășească această experiență cu noi.”, a scris Nicușor Dan în urma întâlnirii.

 

Cookies