ȘTIRI

ZI LIBERĂ de SFÂNTA MARIA MARE: 15 AUGUST 2014, VINERI E ZI LIBERĂ OFICIALĂ pentru români

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA 2014: 15 AUGUST E ZI LIBERĂ OFICIALĂ

MINIVACANȚĂ de SF. MARIA: Luna august aduce o noua zi libera pentru angajati, caci, conform legislatiei muncii, 15 august este zi nelucratoare. In aceasta data, este sarbatorita Adormirea Maicii Domnului sau, asa cum e cunoscuta in popor, Sfanta Marie.

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA 2014: 15 AUGUST E ZI LIBERĂ OFICIALĂ. Asadar, vineri angajatii nu se vor duce la serviciu. Totusi, potrivit legislatiei, exista si categorii de salariati care, in zilele de sarbatoare legala, trebuie sa se prezinte la munca, angajatorii nefiind obligati sa le acorde zilele libere stabilite de stat. Astfel, facilitatea nu se acorda in cazul locurilor de munca in care activitatea nu putea fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA 2014, PE 15 AUGUST. MINIVACANŢĂ DE SF. MARIA: Românii vor beneficia de o minivacanță în luna august, deoarece SFÂNTA MARIA pică într-o zi de vineri. Cei care doresc să plece în vacanță vor avea parte de weekend prelungit pentru începând de VINERI, 15 AUGUST (SFÂNTA MARIA MARE).

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA 2014, PE 15 AUGUST, VINERI: MINIVACANȚĂ DE SFÂNTA MARIA, ZI LIBERĂ: Pentru angajaţii din sistemul bugetar, ziua de 15 august în­seam­nă, pe lângă semnificaţia ei religioasă, este și o zi de sărbătoare naţională, dar și zi de repaos.

SFÂNTA MARIA 2014, ZI LIBERĂ – 15 AUGUST POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI, AUGUST 2014: Postul Adormirii Maicii Domnului a început pe 1 august si are o durata de doua saptamani (1-15 august).

SFÂNTA MARIA 2014, ZI LIBERĂ – 15 AUGUST POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI, AUGUST 2014: Lasata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului se face pe data de 31 iulie. In cazul in care 31 iulie este in zi de miercuri sau vineri, se lasa sec in seara zilei de 30 iulie si postul incepe pe 31 iulie. În 2014 insa, nu este cazul.

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA, VINERI, 15 AUGUST 2014:

SFÂNTA MARIA 2014, ZI LIBERĂ – 15 AUGUST: Românii mai au, până la sfârşitul anului, doar 5 zile libere după cum urmează:

– 15 august – Adormirea Maicii Domnului (SFÂNTA MARIA MARE)

– 30 noiembrie – sfântul Andrei

– 1 decembrie – Ziua Naţională a României

– 25 şi 26 decembrie – prima şi a doua zi de Crăciun.

CITEŞTE ŞI: OFERTE LAST MINUTE: VACANŢE IEFTINE, în minivacanţa de Sf. Maria

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA, VINERI, 15 AUGUST 2014:

Cod galben de caniculă de Sf. Maria

Codul galben de caniculă a fost prelungit până vineri, la ora 19.00 pentru sudul și sud-estul țării, inclusiv municipiul București. În același timp, meteorologii au emis COD GALBEN de furtună în vestul țării.  

Valul de căldură va persista în sudul şi sud-estul ţării, unde vremea va fi călduroasă. În judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov (inclusiv Municipiul Bucureşti), Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA, VINERI, 15 AUGUST 2014:

 Începând din seara zilei de joi şi pe parcursul nopţii de joi spre vineri (14 august ora 19:00 – 15 august ora 09:00) instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul şi nord-vestul Transilvaniei. În judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Mureş, Sălaj, Cluj, Alba şi Hunedoara vor fi intervale cu averse torenţiale, vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA, VINERI, 15 AUGUST 2014:


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button