Instanţa a amânat din nou decizia în dosarul Rompetrol

de:
20 aug. 2012
1 Afișari
Instanţa a amânat din nou decizia în dosarul Rompetrol

Pentru a treia oară, magistraţii au amânat pronunţarea unei decizii în dosarul Rompetrol, în care este acuzat şi Dinu Patriciu.

La ultimul termen al procesului, reprezentantul DIICOT a cerut instanţei o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu, însă judecătorul a decis amânarea pronunţării unei decizii, iniţial pentru 2 august, iar apoi a mai prelungit termenul cu încă două săptămâni, potrivit Digi24, citat de romanialibera.ro.

Instanţa este aşteptată să pronunţe o primă decizie în acest dosar ajuns pe masa judecătorilor încă din anul 2006. Procesul a avut aproape 60 de termene, însă judecarea pe fond, respectiv audierea inculpaţilor şi a martorilor, a început abia în 2011, când au fost acordate zeci de amânări.

Dinu Patriciu este acuzat de procurori de şapte infracţiuni – delapidare, două infracţiuni de spălare de bani, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei de capital, dezvăluire de informaţii privilegiate, dar şi de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Anchetatorii spun că în perioada 1999-2001 Dinu Patriciu şi-ar fi însuşit, în mod ilegal, 85 de milioane de dolari, bani cuveniţi bugetului de stat. Omul de afaceri ar fi încercat să piardă urma banilor prin încheierea unor contracte între firme din cadrul grupului Rompetrol, pe care îl administra la vremea respectivă.

Mai mult, potrivit rechizitoriului, în anul 2004, Dinu Patriciu ar fi dezvăluit unor apropiaţi informaţii privilegiate despre preţul şi condiţiile de tranzacţionare pe Bursă a acţiunilor Rompetrol.

Alături de Dinu Patriciu, în acest caz au mai fost judecate alte 11 persoane, printre care fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, sau jurnalistul Sorin Roşca Stănescu.

Oricare ar fi sentinţa dată în cursul zilei de luni, aceasta nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Cookies