ARHIVA B365

DOSARUL ICA: Dan Voiculescu rămâne în închisoare. Contestaţia, respinsă de Curtea de Apel

În decembrie, Lupaşcu şi Tocan nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii privind contestaţia, astfel că a fost format completul de trei, pentru o hotărâre definitivă în acest caz.

„Am pus concluzii pe fond. Pe fondul contestaţiei în anulare (…) S-a exercitat şi calea extraordinară de atac a recursului în casaţie, însă această împrejurare nu constituie absolut niciun impediment pentru formularea unei alte căi de atac extraordinare care este supusă, la fel, unei durate determinate. Constestaţia în anulare este deschisă într-un termen de cel mult zece zile de la începerea executării, iar recursul în casaţie la o dată ulterioară, în 30 de zile de la comunicarea motivării”, a declarat Gheorghiță Mateuț, avocatul lui Dan Voiculescu, conform Digi24.ro.

În jurul orei nouă, la Curtea de Apel a fost adus, într-o dubă a Poliției, fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Pantiș. Dan Voiculescu nu a venit la Curtea de Apel.

DOSARUL ICA. În situaţia în care judecătorii decid să admită contestaţia în anulare, condamnarea primită de Voiculescu va fi anulată, ceea ce va duce automat la eliberarea sa din închisoare, prin desfiinţarea mandatului de executare a pedepsei. 

Concret, cei doi judecători care au analizat iniţial dosarul, Izabela Tocan şi Dan Lupaşcu, nu au ajuns la o concluzie comună, Lupaşcu fiind de părere că există suficiente elemente pentru care apelul în cazul lui Voiculescu să fie rejudecat, iar condamnarea primită de şeful Intact să fie anulată, în timp ce Tocan a considerat contrariul, optând pentru respingerea contestaţiei, informează realitatea.net.

De aceea, a fost desemnat un al treilea magistrat, Cornelia Corina Dăescu, care va lua parte la o nouă dezbatere şi va înclina balanţa către eliberarea sau menţinerea în spatele gratiilor a mogulului.

În situaţia în care judecătorii decid să admită contestaţia în anulare, condamnarea primită de Voiculescu va fi anulată, ceea ce va duce automat la eliberarea sa din închisoare, prin desfiinţarea mandatului de executare a pedepsei. În acest caz, toate confiscările dispuse de instanţă vor fi anulate, urmând ca ele să revină în faza iniţială, până când va fi pronunţată o nouă decizie definitivă în acest dosar.

Specialiştii subliniază că în situaţia în care se admite contestaţia lui Voiculescu şi se decide rejudecarea apelului, nu înseamnă că la dosar nu au existat probe suficiente pentru o condamnare, ci doar că nu ar fi fost respectate procedurile legale.

În cazul în care contestaţia şefului Intact va fi respinsă, acesta va sta în spatele gratiilor cel mult 3 ani şi patru luni, pentru că Voiculescu are peste 60 de ani, şi de aceea va executa o treime din pedeapsa totală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button