ESENȚIAL | Zi decisivă: aflăm dacă Podul Grant e închis până la primăvară sau chiar mai mult. Astăzi vin rezultatele testelor de rezistență, potrivit primarului Nicușor Dan

27 oct. 2023
3179 Afișari
ESENȚIAL | Zi decisivă: aflăm dacă Podul Grant e închis până la primăvară sau chiar mai mult. Astăzi vin rezultatele testelor de rezistență, potrivit primarului Nicușor Dan
Zi decisivă: aflăm dacă Podul Grant e închis până la primăvară sau chiar mai mult. Astăzi vin rezultatele testelor de rezistență, potrivit primarului Nicușor Dan. Sursa foto: Agerpres

Bucureștenii vor afla vineri, 27 octombrie, cât va fi închis Podul Grant pentru modernizări. Potrivit primarului General Nicușor Dan, previziunile sunt sumbre, urmând ca podul de lângă Gara de Nord să fie închis cel puțin până în primăvară. Oprirea circulației pe pod a dat peste cap însă circulația din oraș și a paralizat practic Sectorul 6, fapt care i-a întors pe locuitori împotriva primarului de sector, Ciprian Ciucu, care la rândul său a cerut Municipalității să se lucreze la Podul Grant la foc automat, în trei schimburi, pentru ca traficul să revină la normal.

Astăzi bucureștenii ar urma să afle cât va fi închis Podul Grant pentru desfășurarea lucrărilor de modernizare, lucrări care au paralizat traficul în Capitală și îndeosebi în Sectorul 6, fapt care a făcut drumul dintre casă și locul de muncă un adevărat calvar pentru locuitori. Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că rezultatele la testele de rezistență efectuate pe placa de suprabetonare a blocului vor fi gata vineri, 27 octombrie, și tot atunci locuitorii vor afla soluția tehnică luată de specialiști pentru continuarea reparațiilor pe sensul Crângași – Turda.

Sursa foto: Agerpres

Zi decisivă: aflăm dacă Podul Grant e închis până la primăvară sau chiar mai mult. Astăzi vin rezultatele testelor de rezistență, potrivit primarului Nicușor Dan

Primarul Nicușor Dan a transmis în cursul zilei de marți, 24 octombrie, faptul că este rezervat în privința unei estimări privind finalizarea lucrărilor, urmând a oferi mai multe detalii în urma testelor de rezistență. Edilul a lăsat de înțeles că este posibil ca lucrările să țină după martie 2024, asta în cazul în care testele scot la iveală probleme mai grave decât cele inițiale.

„Suntem aproape gata cu decopertarea stratului de asfalt și cu luarea tuturor materialelor până la structura de beton pe linia de tramvai. (Reporter: când sperați să fie ridicate restricțiile?) Este un răspuns…deja zonele în care s-a decoperat s-au luat probe din structura de rezistență a podului care au fost trimise la laborator și răspunsul urmează să vină vineri. Ne va spune care va fi metoda de intervenție pentru structură. Dacă trebuie să suprabetonăm sau dacă e suficient să folosim structura existentă de beton prin infiltrațiile materialelor care se folosesc, a declarat primarul Capitalei, Nicușor Dan.”, conform Economedia.

Sursa foto: Agerpres

Ce spune primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu?

Încă de la începutul închiderii circulației pe Podul Grant, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis că este necesară scurtarea pe cât posibil a timpului de execuție a lucrărilor la pod. În urma mai multor mesaje de nemulțumire primite de la locuitori, și după ce și el a așteptat în trafic mai mult de o oră, Ciucu a solicitat Primăriei Capitalei găsirea unei soluții pentru a debloca această zonă extrem de circulată din nord-vestul Bucureștiului.

„După închiderea de către PMB a circulației pe Podul Grant, Sectorul 6 este blocat. Există un plan de dirijare a traficului la care participă Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Sectorului 6 și Poliția Locală a Sectorului 1. Cu toate acestea, se circulă extrem de greu. Fac apel la Primăria Capitalei să se alăture, cu propria Poliție Locală, eforturilor de dirijare a traficului, sa iasă din Centru și în astfel de situații să vină și în cartiere.”, a transmis Ciprian Ciucu.

Mai mult, Ciprian Ciucu a cerut autorităților municipale să suplimenteze forța de muncă pentru ca la Podul Grant să se lucreze 24 de ore pe zi, în trei schimburi, după ce primarul Sectorului 6 a precizat că lucrările au încetat la ora 17:00 în data de marți 17 octombrie, oră la care aglomerația era în toi.

„Astăzi, la ora 17.00, la Podul Grant încetase lucrul.

Fac acest apel public la domnul Primar General să discute cu constructorul și să organizeze activitatea pe 3 schimburi, 24/7! În așa fel ar putea reduce perioada de execuție de la 6 luni, la 3, 4 luni.

Dacă constructorul solicita fonduri suplimentare din cauza forței de muncă, mai scumpă pe timpul nopții, Primăria Sectorului 6 se poate implica financiar și ajuta.

Foarte mulți oameni ne cer soluții, inclusiv mie, domnule Primar General, deși lucrarea (legitimă, de altfel) vă a aparține.”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Agerpres

Podul Grant trebuia consolidat încă din vara acestui an. Ce motive de întârziere a prezentat primarul Nicușor Dan

Nicușor Dan a explicat în cadrul unei apariții la postul B1 TV faptul că lucrările la Podul Grant puteau fi începute din vara anului 2023, însă Primăria Capitalei nu ar fi primit din partea CFR avizul necesar pentru începerea lucrărilor, deoarece acest lucru ar fi afectat circulația intensă a trenurilor între București și Constanța.

Podul Grant trebuie consolidat. E adevărat, am fi putut să facem asta în vară. De fapt, anul trecut, aşa a fost planul, numai că s-a decalat. Ca să respecţi legea şi să facem toate formalităţile, apar întârzieri. Am început în vară, într-adevăr, cu bretelele, peste vară nu poţi să lucrezi şi asta e o problemă. De ce în vară am început cu bretele şi n-am început cu consolidarea efectivă a podului? Pentru că îţi trebuie nişte zile în care să lucrezi deasupra liniilor de tren. Şi pentru asta trebuie să ai un aviz de la CFR, pentru că liniile de tren sunt la CFR, şi CFR nu ne-a dat avizul peste vară, pentru că era un trafic mare, în special către Constanţa. Şi peste vară am lucrat la bretele, care şi ele au afectat traficul, şi acum sperăm că în schimburi cât mai compacte să terminăm cât mai repede lucrările de consolidare ale podului”, a declarat Nicușor Dan.

Potrivit primarului, ar urma ca lucrările să înceapă cu sensul dinspre Crângași spre Turda, respectiv pe o șină de tramvai, urmând ca ulterior, după modernizarea acestui sens, lucrările să se mute pe sensul opus, dar și pe cealaltă șină de tramvai.

Cookies