ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Zi de proteste în București. Sindicalişti din Ministerul de Interne, ceferişti şi angajaţi din sistemul sanitar pichetează sediul Guvernului

Este o zi de proteste în București, marile confederaţii sindicale pichetând sediul Guvernului sau sediile unor partide.

Sindicaliştii din mai multe confederaţii şi domenii organizează, miercuri, la Bucureşti, proteste faţă de măsurile anunţate de Guvern şi faţă de lipsa de dialog social. Vor ieşi în stradă sindicalişti din Ministerul de Interne, ceferişti şi angajaţi din sistemul sanitar, care vor picheta sediul Guvernului şi sediile partidelor de coaliţie.

Astfel, ”Solidaritatea Sanitară” organizează, în Capitală, manifestații la sediul PNL (în intervalul orar 12:30-14:00) şi în Piaţa Victoriei (în intervalul orar 14:30-16:00).

”Protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor este o acţiune în stradă, desfăşurată cu numărul maxim de participanţi permis de lege, pentru apărarea intereselor angajaţilor şi pacienţilor prin alocarea unui buget adecvat sănătăţii şi pentru respectarea drepturilor legale şi morale ale lucrătorilor din sănătate”, potrivit unui comunicat.

Cartel Alfa, confederaţie care reunește sindicate din mai multe domenii, va organiza un pichet la sediul USR-PLUS și un protest la 12:30 în Piaţa Victoriei.

”Mai întâi, trecem pe la sediul USR-PLUS, pentru a le transmite că guvernarea este pentru CETĂŢENI! România e un stat SOCIAL, nu un stat MINIMAL! NU AUSTERITĂŢII”, potrivit unui anunț.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatul Europol şi toate sindicatele PUBLISIND va continua “să ceară guvernării USR-PNL să stopeze campania anti-bugetari, să înceteze asaltul generalizat, dat împotriva sistemului public”. De la ora 10.00, sindicaliştii din MAI s-au adunat în faţa Guvernului.

”Este a 6-a oară când ieşim în stradă în acest an ca urmare a bătăii de joc în formă continuată a guvernanţilor la adresa poliţiştilor şi rezerviştilor militari. Vom fi în stradă în fiecare săptămână până când acest guvern ticălos va înţelege că redresarea economiei nu se face prin furtul banilor din buzunarul oamenilor”, atrage atenția Sindicatul Europol, potrivit căruia acțiuni de stradă vor avea loc şi în faţa prefecturilor Iaşi, Cluj şi Caras-Severin. ”Continuăm lupta sindicală cu Guvernul Cîţu şi ne opunem tăierilor de salarii şi drepturi”, au mai anunţat sindicaliştii.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Transporturi ELCATEL, organizaţii sindicale reprezentative din industria feroviară ce reprezintă peste 30.000 de angajaţi, vor picheta simultan, în intervalul 12.30 – 13.30, sediul Guvernului şi sediile Prefecturilor din Craiova, Timişoara, Cluj-NApoca, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, anunță Europafm.

”S-a ajuns la această decizie deoarece nimic nu s-a schimbat în ultimii ani, iar situaţia din industria feroviară este cu mult mai gravă decât vor să comunice public guvernanţii”, potrivit unui comunicat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button