Zgârie-nori de 25 de etaje, proiectat lângă Parcul Floreasca. VEZI PROIECTUL

de:
19 ian. 2011
1 Afișari
Zgârie-nori de 25 de etaje, proiectat lângă Parcul Floreasca. VEZI PROIECTUL

SC. Primăverii Gardens cere consilierilor generali aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru ridicarea unui ansamblu de clădiri turn în nordul Capitalei. Cele patru clădiri, având 25, 20 şi 15 etaje ar urma să fie construite pe un teren de 27.742 metri pătraţi, delimitat la nord de Bulevardul Mircea Eliade, la vest de Parcul Floreasca, iar la est de Calea Floreasca.

Cele două zgârie-nori cu 15 etaje şi clădirea cu 20 de etaje vor fi destinate locuinţelor rezidenţiale, în timp ce în turnul de 25 de etaje vor fi amenajate numai spaţii de birouri.

Proiectul ansamblului de clădiri a fost elaborat de firma Alpha Studio SRL, deţinută de Vlad Cavarnali, care este membru chiar în Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei Capitalei, care a aprobat acest proiect.

SC. Primăverii Gardens a obţinut deja avizele din partea Ministerului Culturii şi Cultelor, a Agenţiei de Mediu şi a Autorităţii Aeronautice Civile.

Astfel, firma va fi obligată să menţină şi să restaureze ansamblul fostei Sucursale Ford monument istoric, dar şi să amenajeze şi să întreţină spaţii verzi în procent de 30,32% din suprafaţa totală a terenului. Întrucât construcţiile vor fi ridicate în apropierea aeroportului Băneasa, va trebui asigurată iluminarea colţurilor clădirilor pe timp de noapte şi în condiţii de vreme nefavorabilă care limitează vizibilitatea. De asemenea, încălzirea clădirilor trebuie să se facă cu instalaţii şi echipamente care să nu producă perdele de fum rezultate prin arderea combustibililor.

Proiectul PUZ-ului pentru construirea ansambului de construcţii se află în dezbatare publică până pe 30 ianuarie 2011.

Cea mai înaltă clădire din Capitală, cu 34 de etaje şi 155 de metri înălţime, ar urma să fie construită pe malul Dâmboviţei, în cadrul proiectului Dâmboviţa Center.Un alt bloc turn, înalt de 140 metri, ar putea fi construit pe Şoseaua Petricani din sectorul 2, iar unul de 120 metri – pe Bulevardul Poligrafiei din sectorul 1.

Cookies