Zelenski: „Sunt recunoscător României pentru contribuția la apărarea țării noastre. Și îi mulțumesc lui Iohannis pentru suportul aderării Ucrainei la UE”

28 feb. 2022
2747 afișări
Zelenski: „Sunt recunoscător României pentru contribuția la apărarea țării noastre. Și îi mulțumesc lui Iohannis pentru suportul aderării Ucrainei la UE”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a mulțumit, luni, României într-un scurt mesaj pe Twitter, înainte de începerea negocierilor de pace de la granița Ucraina-Belarus.

„Sunt recunoscător Romaniei pentru contribuția semnificativă la apărarea țării noastre. Și îi multumesc lui Klaus Iohannis pentru suportul aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”, a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Un prim transport de carburanţi şi alimente către Ucraina a fost efectuat de autorităţile române, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Este vorba de zeci de vagoane care au fost încărcate şi puse în mişcare. Aceste lucruri sunt coordonate şi cu autorităţile ucrainene.

”Totodată, în afară de carburant, sunt mobilizate cantităţi importante de alimente şi apă, toate acestea urmând să ajungă la Siret”, a declarat Dan Cărbunaru, la Palatul Victoria, după şedinţa Task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din Ucraina.

Guvernul a mai promis duminică ajutoare constând în combustibil, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apa si medicamente. Alte convoaie umanitare se strâng la București din partea asociațiilor și societăților private, cu ajutorul oamenilor simpli.

Îți mai recomandăm să citești și:

Dhakad India, presa din New Delhi titrează: „Adevărata față a României”. Imagini de la granițe cu intrarea refugiaților ucraineni în România

București: 411 refugiați din Ucraina, de mai multe naționalități, unii studenți de la Odesa, au sosit în Gara de Nord

Cookies