Zelenski vorbește Parlamentului de la București, într-o zi neagră din istoria Capitalei. Acum 78 de ani, orașul era bombardat

04 apr. 2022
400 Afișari
Zelenski vorbește Parlamentului de la București, într-o zi neagră din istoria Capitalei. Acum 78 de ani, orașul era bombardat

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se adresează, luni seara, cu un discurs în Parlamentul de la București. Evenimentul se produce într-o zi neagră pentru București, când orașul era bombardat de americani, în timpul celui de-al doilea război mondial, România, forțată de împrejurări, fiind aliata Axei. Bombardamentul din 4 aprilie 1944 a vizat și ținte civile, cu mii de bucureșteni morți în atac.

Un alt eveniment care s-a petrecut în București în jurul datei de 4 aprilie, este summitul NATO de la București 2-4 aprilie 2008. Atunci, Putin a rostit aproape aceleași lucruri pe care le-a spus în ziua în care a invadat Ucraina. (informația se regăsește Vladimir Putin a rostit aici, la București, aproape exact aceleași cuvinte pe care le spune despre Ucraina acum, când a o atacă)

Zelenski a vorbit în parlamentele din lumea întreagă

Plenul Parlamentului ar urma să fie convocat pentru luni seară, de la ora 19.00 astfel încât preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski să se poată adresa parlamentarilor români. Demersuri în acest sens au fost făcute încă de acum câteva zile, în ultimele săptămâni Zelenski adresându-se direct aleşilor din mai multe ţări de pe glob, inclusiv Congresului SUA.

Parlamentarii vor urmări mesajul pe care-l va transmite preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski pe un ecran.

În ultimele săptămâni, Zelenski s-a adresat direct parlamentarilor din mai multe ţări, mulţumind pentru ajutor şi cerând în continuare sprijin pentru a contracara invazia rusă. Zelenski s-a adresat Parlamentului European, Camerei Comunelor din Marea Britanie, dar și Congresului SUA.

De asemenea, Zelenski a transmis direct mesaje locuitorilor din mai multe oraşe ale lumii, cerându-le să se opună războiului şi să ceară oficialilor naţionali sancţiuni dure pentru Rusia.

Bombardamentul din 4 aprilie 1944

În urmă cu 78 de ani, Bucureștiul era bombardat de americani, în ceea ce a fost numită cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului secolului XX. Gara de Nord a fost bombardată de șase ori, Triajul de patru ori, Gara Chitila de opt ori, iar Gara Băneasa de patru ori. În Triaj, 1000 de vagoane au fost incendiate, iar Grădina Botanică, aflată în apropiere, a fost aproape total distrusă.

Cookies