ARHIVA B365

Zegrean: CCR se va pronunța după ce Greblă va depune o declarație de incompatibilitate

De asemenea, Zegrean a arătat că textul de lege prevede că orice judecător, care a desfășurat alte activități decât aceea de judecător la Curte sau cadru didactic, care l-ar putea pune în situația de incompatibilitate, este obligat să declare președintelui CCR acest lucru, scrie realitatea.net.

„Eu nu am primit nicio astfel de declarație din partea domnului judecător. Astăzi am aflat că unele dintre activități, din faptele pentru care este cercetat, l-ar putea pune în situația de incompatibilitate. Sigur că eu am să îi pretind acum să-și facă o astfel de declarație prevăzută de acest text din lege, pentru că este obligația judecătorului, este chiar la obligații trecută, și, în funcție de ce va declara dumnealui, vom lua o decizie, pentru că ce se spune în comunicatul DNA sunt doar, deocamdată, acuzații care i se aduc. Eu nu pot să-l declar incompatibil sau Curtea nu-l poate declara incompatibil pe o simplă declarație”, a afirmat șeful CCR.

Întrebat dacă le va cere și celorlalți judecători ai CCR, astfel de declarații de incompatibilitate, Augustin Zegrean a replicat :

„Este o idee pe care mi-o dați și poate că este bună. Eu n-ar trebui să le cer, pentru că le cere legea. Este o obligație. Obligații scrise în lege sunt 4-5 și aceasta este una dintre ele”, a precizat Zegrean.

Plenul Curții, reunit în ședința de joi, a luat act de comunicatul de presă al DNA, din care rezultă că față de judecătorul Toni Greblă se efectuează acte de urmărire penală, pentru săvârșirea unor infracțiuni.

Judecătorul Curții Constituționale, Toni Greblă, a fost adus cu mandat la DNA, în această dimineață. Procurorii au cerut începrea urmăririi penale. Toni Greblă este acuzat de trafic de influență și constituirea unui grup infracţional organizat care avea scopul de exporturi ilegale în Rusia. În caz au fost audiaţi şi deputaţii Iulian Iancu şi Lucian Şova, cunoscuţi pentru relaţii de afaceri în domeniul energiei, dar şi pentru legături cu persoane din serviciile secrete ruse sau cu Gazprom. De asemenea, a fost audiat şeful masonilor din România, generalul în rezervă Bartolomeu Săvoiu. Detalii, AICI

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button