Zeci de trotinetiști, amendați de Poliția Locală din Sectorul 6. Unii mergeau pe alei din parc, alții n-aveau cască sau acte obligatorii și lista poate continua

03 iul. 2024
4084 afișări
Zeci de trotinetiști, amendați de Poliția Locală din Sectorul 6. Unii mergeau pe alei din parc, alții n-aveau cască sau acte obligatorii și lista poate continua
Zeci de trotinetiști, amendați de poliția locală din Sectorul 6. Uniimergeau pe alei din parc, alții n-aveau cască și acte obligatorii și lista poate continua. Sursa foto: Facebook / Primăria Sectorului 6

Bucureștenii care circulă pe trotineta electrică au intrat în ultimele zile în vizorul Poliției Locale în ultimele săptămâni, după ce agenții locali au primit competențe sporite pe Codul Rutier, astfel că îi pot amenda și pe trotinetiștii care nu respectă prevederile legale. În acest sens, în ultima lună, polițiștii locali au acordat doar în Sectorul 6 26 de amenzi, valoarea totală fiind de aproape 24.000 de lei.

Cetățenii care folosesc trotinetele electrice, fie dacă le dețin, fie dacă le închiriază prin aplicații precum Bolt, Lime sau Splash, au început să fie opriți și sancționați de polițiștii locali din București după ce aceștia au primit competențe sporite pe Codul Rutier, astfel că pot acum să verifice și să sancționeze și cetățenii care nu respectă legislația când folosesc trotinetele electrice.

„Atenție, trotinetiști! Se împart amenzi pentru circulație neregulamentară.
Polițiștii Locali au primit competențe sporite pe legislația Codului Rutier, astfel că pe lângă pietoni, bicicliști, utilizatori de scutere şi căruțe, îi pot sancționa și pe cei care merg pe trotinete electrice, care nu circulă în condiții de siguranță.”, a scris Primăria Sectorului 6 pe Facebook.

Trotinetiștii au intrat în vizorul Poliției Locale în Sectorul 6. Amenzi de 24.000 de lei în ultima lună

În acest sens, Poliția Locală Sector 6 a început să facă mai multe acțiuni pentru a preveni accidentele în rândul celor care circulă cu trotineta electrică. Prin urmare, autoritățile au sancționat persoanele care circulau fără cască de protecție, care circulau pe trotuar sau pe aleile din parcuri, sau care nu aveau buletinul în momentul în care au fost opriți de polițiștii locali.

„Poliţia Locală Sector 6 a intensificat acțiunile de prevenție şi control în rândul utilizatorilor de trotinete electrice şi nu numai!
Lipsa căştii de protecție, obligatorie prin lege, circulația pe trotuar ori pe aleile din parcuri, la ore de vârf, lipsa cărții de identitate au constituit tot atâtea motive pentru care, doar luna trecută, au fost aplicate 26 de sancţiuni, în valoare totală de aproape 24.000 de lei!”, a mai scris PS6 în postarea cu pricina.

Nu în ultimul rând, Primăria Sectorului 6 a publicat și lista cu cele mai importante reguli de care trebuie să țină cont persoanele care circulă pe trotinetele electrice:

  • Viteza maximă admisă este de 25 km/h;
  • Este obligatorie purtarea căștii de protecție până la 16 ani;
  • Nu ai voie să circuli pe trotuar;
  • Utilizează banda unu de rulare, acolo unde este posibil;
  • Circulă pe pista de biciclete unde aceasta există;
  • Respectă regulile de prioritate și semnalizare.
  • Fii un participant responsabil la trafic, circulă în siguranță!

CITEȘTE ȘI

Cookies