Zeci de tone de cartofi şi ceapă, confiscate de poliţişti

de:
26 feb. 2012
0 Afișari
Zeci de tone de cartofi şi ceapă, confiscate de poliţişti

Sâmbătă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Garda Financiară Bucureşti şi Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti a desfăşurat o acţiune în complexele comerciale en gross şi în pieţele agroalimentare din Bucureşti pentru a-i identifica pe contribuabilii care fac comerţ cu legume-fructe, alcool şi ţigări, fără a respecta dispoziţiile legale.

Poliţiştii au controlat 38 de societăţi comerciale, dintre care 12 făceau evaziune fiscală.

În urma verificărilor făcute, au fost aplicate 11 amenzi, în valoare de 30.000 lei, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 2.300 lei şi sume în valoare de 2.449 lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 239.660 lei şi sume de 24.942 lei. De asemenea, a fost suspendată activitatea unei firme pentru trei luni.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Capitalei au efectuat controale economice într-o piaţă din sectorul 5, unde se comercializează legume achiziţionate din spaţiul intracomunitar. Cu această ocazie a fost depistat N. Nicolae de 45 ani, din Bucureşti, administrator al unei societăţi comerciale, care comercializa cartofi şi ceapă fără documente, fapt pentru care s-a confiscat un plus de casă în sumă de 300 lei. Întrucât acesta nu a putut prezenta documente justificative cu privire la provenienţa mărfurilor, au fost indisponibilizate 80 tone cartofi şi 20 tone ceapă, în valoare totală de 120.000 lei. În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infacţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, a fost depistat S. Marius de 30 ani, din Bucureşti, administrator al unei societăţi comerciale, care comercializa 13.000 kg cartofi şi 17.000 kg ceapă, în valoare totală de 47.000 lei. Întrucât acesta nu a putut prezenta documente justificative cu privire la provenienţa mărfurilor, s-a luat măsura indisponibilizării mărfurilor.

B. Adriana de 35 de ani, din Bucureşti, a fost depistată de poliţişti în timp ce comercializa 35.000 kg cartofi şi 21.000 kg ceapă, în valoare totală de 77.000 lei. Întrucât nici aceasta nu a putut prezenta documente justificative cu privire la provenienţa mărfurilor, acestea au fost indisponibilizate.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 2 au depistat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale şase bidoane de plastic de cinci litri în care se aflau 30 de litri ţuică pentru care administratorul C. Cristian de 35 de ani din Bucureşti, nu a putut prezenta documente de provenienţă. Cantitatea de alcool a fost ridicată în vederea confiscării, urmând a se efectua şi o expertiză cu privire la calitatea mărfii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiuni de evaziune fiscală.

La un alt punct au fost identificate 480 fire garoafe, trandafiri, crini şi crizanteme pentru care T. Paulina de 43 de ani, din Bucureşti, nu a putut prezenta documente de provenienţă, fapt pentru care comisarii Gărzii Financiare au confiscat întreaga cantitate de flori. Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 2, cu cea în cauză în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 4, au acţionat într-o piaţă din Sectorul 4 şi au identificat-o pe S. Gabriela de 33 de ani, administratorul unei societăţi comerciale, care a vândut fără a evidenţia mărfurile şi veniturile în evidenţele contabile ale societăţii. Cu ocazia verificării monetarului şi a stocului de marfă, poliţiştii au descoperit peste 22.000 lei şi cantitatea de 460 Kg miez nucă în valoare de 9.660 lei, neevidenţiate în documente contabile. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 5, cu ocazia verificării efectuate la o societate comercială cu punct de lucru într-un complex comercial, reprezentată de C. Carmen de 38 de ani, în calitate de administrator, au constatat faptul că aceasta nu evidenţiază corect intrările de marfă şi ieşirile. În urma controlului efectuat au fost identificate un caiet raport de gestiune zilnic şi un caiet de evidenţă extracontabil, iar din verificările încrucişate, atât dintre aceste documente cât şi din rapoartele zilnice ale casei de marcat, au fost constatate diferenţe de aproximativ 20.000 lei, aferente perioadei mai-august 2011. Femeia este cercetată în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cookies