Zeci de țigarete cu marijuana, găsite la Otopeni, în bagajul unui sirian venit din Olanda. Polițiștii de Frontieră i-au interzis să intre în țară

06 ian. 2023
314 Afișari
Zeci de țigarete cu marijuana, găsite la Otopeni, în bagajul unui sirian venit din Olanda. Polițiștii de Frontieră i-au interzis să intre în țară
Zeci de țigarete cu marijuana, găsite la Otopeni, în bagajul unui sirian venit din Olanda. Polițiștii de Frontieră i-au interzis să intre în țară | Sursă foto: Poliția de Frontieră

Un cetățean sirian a fost depistat de către polițiștii de frontieră de la Aeroportului Internațional Henri Coandă (Otopeni) încercând să introducă în țară mai multe țigarete ce conțineau marijuana.

Zeci de țigarete ce conțineau marijuana, găsite la Otopeni în bagajul unui sirian

În data de 5 ianuarie 2023, în jurul orei 18:00, un cetățean de origine siriană a ajuns pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Bărbatul de 35 de ani călătorea în România din Eindhoven, Olanda.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră i-au solicitat un control amănunțit asupra bărbatului și a bagajelor pe care le avea cu el. În urma acestui control, au fost descoperite zeci de țigarete artizanale ce conțineau cannabis.

Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă, au depistat un cetățean sirian, rezident în Olanda, care călătorea din direcția Eindhoven și avea în bagajul de mână 26 de țigarete artizanale, care conțineau o substanță vegetală, presupusă a fi cannabis, a transmis Poliția de Frontieră.

Pe lângă droguri, polițiștii au descoperit asupra bărbatului și:

  • 2 folii cu pastile pentru diabetici,
  • Alte 8 pastile,
  • Suma de 12.600 euro.

La momentul de față sunt făcute cercetări sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrală.

Bărbatul a fost trimis înapoi în Olanda

Bărbatul de origine siriană a declarat că țigările au fost cumpărate în mod legal din Olanda, iar el venise în România ca și turist.

Țigaretele au fost cântărite (51,35 grame) și trimise la un laborator de specialitate unde urmează să fie analizate. În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar bărbatul este cercetat pentru:

  • Introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul sau exportul de droguri de risc fără drept,
  • Deținerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Turistului nu i-a fost permisă intrarea pe teritoriul României. Astfel că, în cursul zilei de joi, bărbatul a fost înapoiat spre Olanda, țara de unde venea.

Cookies