Zeci de taximetrişti, amendaţi după ce au refuzat curse sau au negociat tariful în Centrul Vechi

de:
05 aug. 2019
0 Afișari
Zeci de taximetrişti, amendaţi după ce au refuzat curse sau au negociat tariful în Centrul Vechi

32 de taximetriști care refuzau curse sau negociau tariful au fost sancționați, în weekend, în Centrul Istoric al Capitalei, de agenții Poliției Locale a Municipiului București.

În decurs de numai câteva ore, în zonele Splaiul Independenței, Calea Victoriei, B-dul I.C. Brătianu/Splaiul Unirii și str. Șelari / str. Halelor, inspectorii Poliției Locale București au depistat și sancționat 32 de conducători auto ce efectuau transport de persoane în regim taxi cu încălcarea prevederilor legale. Pe lângă refuzul curselor și negocierea tarifelor, polițiștii locali au constatat și alte abateri precum perceperea altor sume de bani decât cele afișate pe aparatul de taxat, comportament și limbaj neadecvat la adresa clienților sau neeliberarea bonului fiscal – nereguli pe care cetățenii le sesizează frecvent la dispeceratul D.G.P.L.C.M.B.

În paralel cu acțiunea de control în domeniul taximetriei, polițiștii locali au derulat și activități de verificare a agenților comerciali ce își desfășoară activitatea în Centrul Istoric al Capitalei. Inspectorii Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au verificat dacă cluburile și barurile respectă normele legale privind activitățile comerciale, protecția mediului și reglementările referitoare la nivelul de zgomot admis în zonă. În urma acțiunii, au fost constatate 42 de cazuri de încălcare a legislației și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 384.000 lei. Totodată, în cazul a două locații, s-a dispus sistarea activității.

În total, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 446.485 lei.

Cookies