ȘTIRI

Zeci de tablouri valoroase, confiscate de pe aeroportul Otopeni: urmau să ajungă ilegal în Israel

Peste 30 de tablouri şi schiţe semnate de Marcel Iancu, care urmau să ajungă ilegal în Israel, în colete expediate de un român, au fost descoperite de vameşii şi poliţiştii de frontieră pe Aeroportul „Henri Coandă”, informează Rtv.net.

Poliţia de frontieră de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă a depistat trei colete ce conţineau mai multe tablouri şi schiţe valoroase şi susceptibile a face parte din Patrimoniul Naţional Cultural, aparţinând pictorului de origine română Marcel Iancu. Acestea urmau a fi scoase din România fără documente legale, se arată într-un comunicat remis de Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, operele au fost descoperite la 17 iulie, după ce vameşii împreună cu poliţiştii de frontieră au controlat trei colete, care conţineau mai multe tablouri şi schiţe. Coletele aveau ca expeditor un cetăţean român, fiind destinate unei persoane din Israel.

Anchetatorii au ridicat 32 tablouri şi schiţe semnate de Marcel Iancu, care nu erau însoţite de certificatul de export eliberat de către Ministerul Culturii.

Operele au fost trimise Muzeului Naţional de Artă, pentru a se stabili dacă sunt autentice şi dacă fac parte din Patrimoniul Naţional.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button