Zeci de străzi din Sectorul 5 ar putea beneficia de apă, canalizare și asfalt, în secolul 21, prin programul Anghel Saligny

11 nov. 2021
643 afișări
Zeci de străzi din Sectorul 5 ar putea beneficia de apă, canalizare și asfalt, în secolul 21, prin programul Anghel Saligny
Zeci de străzi din Sectorul 5 ar putea beneficia de apă, canalizare și asfalt, în secolul 21, prin programul Anghel Saligny

Zeci de străzi din Sectorul 5 ar putea beneficia de apă, canalizare și asfalt, în secolul 21, prin programul Anghel Saligny, cel puțin asta dă de înțeles primarul Cristian Popescu Piedone, care a făcut o cerere de finanțare în acest sens.

Primăria Sectorului 5 încearcă în prezent să acceseze fondurile de investiții puse la dispoziția administrațiilor din România prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Chiar și în 2021 există zeci de străzi din Sectorul 5, și nu numai, care nu au încă apă, asfalt sau canalizare, cu toate că aparțin de orașul București.

Se cere finanțare pentru zeci de străzi care nu au apă, asfalt și canalizare

Recent, administrația locală condusă de Cristian Popescu Piedone a aprobat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local Sector 5 prin care 17 străzi aflate pe raza sectorului ar urma să beneficieze de lucrări de modernizare a infrastructurii existente. De asemenea, cele 17 străzi vor beneficia de rețele de utilități de apă și canalizare, la care se adaugă lucrări de asfaltare, arată un comunicat de presă remis de Primăria S5.

“Așa cum am promis, folosesc toate mijloacele posibile pentru a reduce decalajul față de celelalte sectoare ale Bucureștiului. Cele 17 străzi din sectorul nostru, prinse în Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, se vor alinia exigențelor actuale în materie de apă, canalizare și asfalt, astfel încât să nu mai avem drumuri de pământ pe raza Sectorului 5. Avem votul Consiliului Local Sector 5 în acest sens, finanțarea fiind bine-venită”, transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, miercuri.

Ce prevede cererea de finanțare făcută de Sectorul 5

Potrivit cererii de finanțare, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” al Sectorului 5, se vor realiza o serie de lucrări de apă, canalizare și modernizare sistem rutier pe străzile Ghidigeni, Drumul Sânpaul, Intrarea Simleu, str. Teiuș, str. Sântimbreanu, Drumul Cooperativei și str. N.D. Cocea.

Valoarea lucrărilor de investiții propuse se ridică la 48.007.785 lei fără TVA din care aprox. 10% reprezintă contribuția administrației Sectorului 5 de la bugetul local. Restul de 90% vor veni din fonduri de la bugetul de stat.

Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny” a fost aprobat recent de Guvern și vizează credite de angajament pentru perioada 2021-2028 în valoare totală de 50 miliarde lei la nivelul României.

Cookies