ARHIVA B365

200 de şoferi riscă să fie daţi afară din RATB din cauza grevei de vineri

Evenimentul din data de 15.07.2011 a fost unul spontan, conducerea Regiei nefiind informată oficial despre această acţiune”, se arată în răspunsul RATB în urma solicitării B365.ro

Conducerea companiei estimează că au fost implicaţi aproximativ 200 de angajaţi „care nu şi-au respectat sarcinile de serviciu”, în cazul cărora „urmează să se stabilească măsurile disciplinare în funcţie de cele constatate”.

În funcţie de gravitatea abaterilor săvârşite, regulamentul prevede sancţiuni care merg de la „Avertisment” şi până la desfacerea contractului de muncă. Și liderii de sindicat, „fiind angajaţi ai Regiei, se supun reglementărilor Contractului Colectiv de Muncă şi Regulamentului Intern”, se mai arată în răspunsul RATB.

Cercetările disciplinare în cazul şoferilor şi vatmanilor care au decis să întrerupă lucrul vin în contextul în care la nivelul RATB există aproximativ 350 de cereri de angajare pentru postul de conducător vehicule.

Șoferii şi vatmanii au fost nemulţumiţi pentru că, o dată cu introducerea transportului de noapte în Bucureşti, au fost eliminate cursele speciale care îi aduceau la prima oră a dimineţii, la muncă, la autobaze sau depouri.

CITEȘTE ȘI Grevă spontană şi protest la RATB – VIDEO

CITEȘTE ȘI Oprescu: Șoferii RATB iau 27 de milioane pe lună, în mână. Trebuie să aibă şi obligaţii faţă de cetăţeni

CITEȘTE ȘI Greva RATB dintre şoferi: „Trage, bă prostule, maşina-n garaj!”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button