Zeci de șoferi băuți și drogați prinși de Poliția Rutieră. S-a lăsat cu amenzi de zeci de mii de lei

09 mai 2021
158 afișări
Zeci de șoferi băuți și drogați prinși de Poliția Rutieră. S-a lăsat cu amenzi de zeci de mii de lei

Polițiștii rutieri au efectuat din nou razii în Capitală, ocazie cu care au prins zeci de șoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau chiar substanțe interzise. Au fost date amenzi în valoare de 13.000 de lei, iar oamenii legii au deschis cinci dosare penale.

Polițiștii au ieșit azi-noapte pe străzile din Capitală pentru a se asigura că șoferii respectă regulile și nu își pun viața lor și nici pe cea a celor din jurul lor în pericol. Din păcate, au fost depistate mai multe persoane care s-au urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. În consecință, aceștia au devenit pietoni și, după caz, au plătit amenzi sau chiar li s-au întocmit dosare penale, în funcție de gravitatea situației.

Majoritatea celor opriți de polițiști veneau de la maratonul de vaccinare

Per total, agenții de la Brigada Rutieră București au dat amenzi în valoare totală de 13.000 de lei și au întocmit nu mai puțin de cinci dosare penale. Majoritatea șoferilor opriți în centrul Capitalei și în împrejurimi veneau sau se întorceau de la maratonul de vaccinare anti-COVID 19, care are loc în acest weekend la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României. Un tânăr care se întorcea de la centrul de la Biblioteca Națională a fost surprins aseară de reporterii Antena 3. „Eu am fost până la Bibilioteca Naţională, am văzut că este un maraton de vaccinare. Este coada destul de mare, am zis că renunţ şi o să mă duc mâine mai de dimineaţă”, a declarat acesta.

Printre cei care s-au ales cu un dosar penal aseară se numără și un tânăr care le-a spus agenților de la Rutieră că nu a consumat canabis, dar rezultatul testului antidrog a fost pozitiv. Acesta a fost condus de polițiști la INML, pentru prelevarea mai multor probe de sânge. Permisul acestuia a fost reținut pe perioada cercetărilor, potrivit Realitatea.

Polițiștii au oprit într-o singură oră trei șoferi ce au consumat droguri sau alcool

„Şi în această seară poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe străzile din Capitală în vederea asigurării unui climat de siguranţă rutieră. În numai puţin de o oră, au fost depistaţi trei conducători auto, doi dintre aceştia conducând sub influenţa substanţelor psiho-active şi unul dintre aceştia conducând sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat Oana Pârvan, agent al Brigăzii Rutiere a Poliției Capitalei.

Polițiștii vor continua controalele pe străzile din București în zilele următoare, pentru a-i descuraja pe cei mai iresponsabili să se urce la volan și să pună în pericol viețile celor din jur.

Cookies