Zeci de site-uri de pariuri au fost ÎNCHISE

de:
30 iul. 2015
0 Afișari
Zeci de site-uri de pariuri au fost ÎNCHISE

„Accesul dumneavoastră către acest site a fost restricționat de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc”, acesta este mesajul care i-a întâmpinat zilele acestea pe zeci de mii de români care au vrut sa-și joace banii pe site-urile nelicențiate. 48 dintre acestea au fost puse pe o listă neagră. Sunt site-uri de jocuri de noroc cu licențe de funcționare în locuri exotice, precum Panama, Curacao, Antigua, Costa Rica, Canada și Anjouan, dar nu și în România.

„Am încercat ca prin acest număr de site-uri pe care le-am identificat, site-uri mai mici și mai îndepărtate, să dăm un semnal în piață. Pe această listă nu se regăsesc cei mai mari operatori de jocuri de noroc online”, spune Odeta Cristinela Nestor, președintele Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, citată de Digi24.

Piața jocurilor de noroc online este împărțită în cazino, pariuri și poker, iar specialiștii o estimează la 250 de milioane de euro pe an.

Cum în acest moment doar trei site-uri de jocuri funcționează legal, toți cei care își lasă banii la poker online sau pariază pe alte site-uri riscă o amendă între 5.000 și 10.000 de lei, dar și să piardă câștigul, atrag atenția autoritățile.

Mai mult, oficialii spun că nu pot interveni dacă operatorul dispare cu banii sau refuză să plătească.

Cookies