Zeci de revoluţionari din Capitală au comemorat victimele din 1989

de:
21 dec. 2010
0 Afișari
Zeci de revoluţionari din Capitală au comemorat victimele din 1989

Revoluţionarii au venit la manifestaţie cu steaguri tricolore, dar si cu pancarte pe care scria „Jos comunismul”, relatează newsin.ro. O parte dintre ei s-au arătat nemulţumiţi în timpul desfăşurării ceremoniei, din cauza faptului că borna „Kilometrul 0” a fost mutată de municipalitate din locul în care era amplasata iniţial, în faţa Teatrului Naţional, la câţiva metri mai departe, pentru a face loc ansamblului de statui dedicate lui Ion Luca Caragiale.

În cadrul ceremoniei, a fost oficiată şi o slujbă de pomenire a victimelor Revoluţiei şi au fost depuse mai multe coroane de flori din partea asociaţiilor de revoluţionari, dar şi din partea Preşedinţiei, Senatului, Camerei Deputaţilor, Guvernului, Ministerului Apărării Naţionale sau Ministerului de Interne.

La eveniment au participat şi consilierul prezidenţial, Iulian Fota, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, Gelu Voican Voiculescu, precum şi fostul preşedinte Emil Constantinescu, care la sfârşitul ceremoniei s-a întreţinut timp de câteva minute cu cei prezenţi în Piaţa Universităţii.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor din cadrul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Tot marţi, au mai fost organizate ceremonii militare şi religioase de cinstire a memoriei eroilor din Decembrie 1989 şi la Crematoriul Cenuşa, la Troiţa de la Spitalul Colţea, la Sala Dalles şi la Troiţa din Piaţa Romană. De asemenea, miercuri vor avea loc evenimente similare la Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 din Piaţa Revoluţiei, la ora 09.00, la Radiodifuziunea Română, la ora 10.00, şi la Troiţele de la Televiziunea Română, orele 11.00 şi 11.15.

Cookies