ȘTIRI

Zeci de răniți din clubul Colectiv, ÎN STARE GRAVĂ, în spitalele din București

Cei mai mulţi au arsuri de gradul 1, 2 şi 3 pe suprafeţe mari ale corpului. În total, peste 180 de răniţi au ajuns la 12 spitale din Capitală, 146 au rămas internaţi.

52 de răniţi sunt în continuare internaţi la Spitalul de Arşi din Capitală şi la Spitalul Universitar. Zece dintre ei sunt în stare foarte gravă.

„Prognosticul este destul de rezervat şi de prost pentru că au arsuri întinse ca suprafaţă corporală dar mai urât au arsuri de extremitate cefalică şi cu mare probabilitate arsuri de căi aeriene”, a spus Adrian Stănculea, purtător de cuvânt Spitalul de Arşi, potrivit realitatea.net. 

La Spitalul Universitar, zece pacienţi sunt internaţi în secţia de terapie intensivă. Ei sunt în stare critică. Şase răniţi sunt internaţi în unitatea de primiri urgenţe, iar opt în secţia de chirurgie plastică.

„Arsurile sunt nişte leziuni evolutive, deci starea se poate modifica de la oră la oră. Noi facem tot posibilul să acordăm şi sprijin psihologic atât pacienţilor care sunt conştienţi cât şi rudelor. E un moment foarte dificil, e un moment greu. Noi nu ne-am mai confruntat cu un astfel de moment pentru că până la urmă şi pentru noi e un efort, sunt pacienţi foarte gravi”, a spus Cătălin Cârstoiu, manager Spitalul Universitar.

La Spitalul Militar sunt internați 12 răniți la Terapie Intensivă, unul dintre ei fiind intubat, iar 5 sunt în stare critică cu arsuri de căi respiratoare superioare. Evoluția în astfel de cazuri este imprevizibilă, spun medicii. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button