Zeci de pomi din Parcul Tineretului, tăiaţi fără autorizaţie pentru Aqua Parcul lui Piedone

de:
28 apr. 2011
2 afișări
Zeci de pomi din Parcul Tineretului, tăiaţi fără autorizaţie pentru Aqua Parcul lui Piedone

Zeci de pomi au fost deja tăiaţi, arată Realitatea tv. Firma care construieşte Aqua Parcul, Bleu Ciel SRL, nu a primit însă avizul de mediu pentru începerea lucrărilor, a declarat pentru B365.ro Oana Grigore, şefa direcţiei de mediu din Primăria Capitalei. Există o solicitare din partea firmei constructoare, dar ea se află încă în lucru, a precizat oficialul.

Primarul de Sector se lăuda încă din anul 2009 că va ridica în spatele Palatului Copiilor cel mai mare Aqua Parc din Romania. Complexul va beneficia de 500 de locuri de parcare, iar primarul Piedone promitea că cetăţenii vor avea de castigat în urma deschiderii parcului: elevii ar urma săa aibă acces gratuit la bazinele de înot, dar şi la teatrul de tip Agora, iar bătrânii ar urma să beneficieze de facilităţi la Aqua Park.

Proiectul, care poate gazdui in jur de 10.000 de vizitatori zilnic, ar urma sa aduca incasari din taxe si impozite de aproximativ 1 milion de euro pe an şi va crea 200 de locuri de munca, susţinea primarul.

Acum, însă, Primăria Sectorului 4 se spală pe mâini de acest proiect: „Nu am executat noi lucrări acolo, nu ne ocupăm noi de defrişări, e treaba Primăriei Capitalei” – a declarat Cristina Popa, purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 4, pentru B365.ro.

Proiectul este, de altfel, foarte controversat. El se realiza pe baza unui parteneriat între firma Bleu Ciel SRL şi Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, instituţie subordonată primăriei Capitalei, care susţine că a reziliat contractul. Bleu Ciel SRL spune însă că nu a primit o notificare în acest sens. Proiectul Aqua Parc Tineretului a fost contestat de viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, care avertiza anul trecut ca cele cinci hectare de spatiu verde din Parcul Tineretului vor fi betonate.

În plus, acesta susţinea ca proiectul „este nul de drept intrucat nu indeplineste conditiile legale, el fiind realizat printr-un abuz al directorului general al ALPAB”. Raicu sustine ca terenul are o valoare estimativa de 100 de milioane euro, iar proportia de ocupare a terenului este de 80%, ceea ce depaseste de aproape patru ori limita prevazuta de reglementarile in vigoare pentru zona respectiva.

Din cauza autorizaţiilor pentru acest proiect, Piedone a ameninţat, de altfel, că îl va da în judecată pe primarul general Sorin Oprescu, pentru prejudiciu de imagine.

Cookies