Zeci de persoane la coadă la adăposturile ASPA, pentru a adopta câini

de:
13 sept. 2013
0 Afișari
Zeci de persoane la coadă la adăposturile ASPA, pentru a adopta câini

Aproape 70 de câini au fost adoptaţi luni şi miercuri din adăposturile municipalităţii, faţă de 25 în toată săptămâna trecută, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

„Săptămâna aceasta au fost adoptaţi, în zilele de luni şi miercuri, aproape 70 de câini, respectiv 25 de animale adoptate luni şi alte 44 care au fost adoptate miercuri, din adăposturile municipalităţii. Pentru cea de-a treia zi de adopţii, respectiv azi (vineri, n.r.), încă nu există o centralizare a numărului de câini adoptaţi”, a spus Răzvan Băncescu.

El a precizat că programul pentru adopţiile de câini din cele două adăposturi ale municipalităţii era în zilele de luni, miercuri şi vineri, de la 11.00 la 14.00.

„Pentru că vineri, la poarta celor două adăposturi avem mai mulţi cetăţeni decât de obicei, respectiv 20 la Theodor Pallady şi 40 la cel din Mihăileşti, am prelungit programul de adopţii până la ora 15.00, având în vedere că la completarea documentelor necesare lucrează o singură persoană. Începând de luni, programul de adopţii va fi în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 9.00 şi 15.00”, a precizat Băncescu.

Coordonatorul de proiect la ASPA declara miercuri că, având în vedere noile prevederi legale, municipalitatea vrea extinderea programului de adopţii, atât din punct de vedere al zilelor de adopţie, cât şi al orarului zilnic.
„În mod normal, când o astfel de prevedere legală privind eutanasierea intră în vigoare, trebuie să dăm posibilitatea celor care vor să ia câini să poată veni să-i ia”, a spus Răzvan Băncescu.

Reprezentantul ASPA a precizat că, într-o primă etapă, este extins orarul în zilele deja stabilite pentru adopţie, respectiv luni, miercuri şi vineri, iar ulterior, în funcţie de resursele umane, programul de adopţie va fi extins marţi şi joi.

„Trebuie să găsim resurse să extindem programul de adopţii, şi aici vorbesc de resurse umane, pentru că este nevoie de o persoană care să înregistreze toate formulare”, a adăugat Băncescu.

Coordonatorul de proiect al ASPA mai spunea că adopţiile vor fi făcute, ca şi până acum, în baza Hotărârii CGMB 145/2013, precizând că, în această perioadă, „a crescut suflul cu care se fac adopţiile, nu volumul acestora”.

Iubitorii de câini s-au plâns că, atunci când au încercat să posteze plângeri referitoare la programul prea scurt în care pot adopta animale de la adăposturile ASPA, pe pagina de Facebook a primarului Oprescu, au fost cenzurați.

Pe pagina de Facebook „Am adoptat un maidanez”, iubitorii de cÂini se plâng că le sunt șterse comentariile negative la adresa activității ASPA sau a lui Sorin Oprescu:

„Am postat acest comentariu la una din pozele de pe pagina lui Sorin Oprescu

Cookies