ȘTIRI

Zeci de persoane au venit la Teatrul Odeon, ca să-i aducă un ultim omagiu regizorului Geo Saizescu

Sicriul cu corpul neînsufleţit al cineastului, decedat luni, la vârsta de 80 de ani, a fost depus miercuri, în jurul orei 11.00, în foaierul Teatrului Odeon din Bucureşti, unde a fost oficiată şi o slujbă, informează Rtv.net.

Sicriul este înconjurat de coroane de flori trimise de colegi de breaslă, prieteni şi admiratori ai regizorului. Astfel, Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Uniunea Teatrală din România, preşedintele României, preşedintele Senatului se numără printre cei care au trimis câte o coroană de flori.

Treptele teatrului au fost călcate rând pe rând de actori, de prieteni, dar şi de cei care au zâmbit la filmele marelui regizor al comediei româneşti. Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Geo Saizescu s-au numărat Eusebiu Ştefănescu, Dinu Săraru, Bogdan Stanoevici, Dan Piţa, Elvira Deatcu şi Rodica Mandache.

Regizorul Geo Saizescu va fi înmormântat joi, la ora 12.00, la cimitirul Mănăstirii Cernica de lângă Bucureşti, a declarat, miercuri, fiul cineastului, Cătălin Saizescu. Joi, începând cu ora 10.00, va fi oficiată o slujbă la Teatrul Odeon. Cortegiul funerar va porni spre cimitirul Mănăstirii Cernica în jurul orei 10.30.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button