Percheziții într-un caz de evaziune fiscală cu medicamente oncologice şi pentru HIV/SIDA

de:
10 mai 2016
1 afișări
Percheziții într-un caz de evaziune fiscală cu medicamente oncologice şi pentru HIV/SIDA

Poliția Capitalei face 41 de percheziții, marți dimineață, într-un caz de evaziune fiscala în domeniul comerțului cu medicamente.  Prejudiciul în acest caz este de 40.000.000 de lei, transmite DGPMB. Perchezițiile au loc în Bucureşti, Hunedoara, Dâmbovița, Braşov şi Prahova.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, începând cu anul 2008, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în scopul justificării achiziţionării unor medicamente precum şi pentru denaturarea provenienţei ilicite a acestora, au creat circuite comerciale fictive, în baza cărora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată.

Astfel, bănuiţii au colectat de pe piaţa neagră cantităţi mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar către beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 2.

Cookies