Zeci de percheziții în București și mai multe orașe. 51 de persoane aduse la audieri într-un dosar cu aproape 30 de acuzații

27 oct. 2021
407 Afișari
Zeci de percheziții în București și mai multe orașe. 51 de persoane aduse la audieri într-un dosar cu aproape 30 de acuzații
Zeci de percheziții în București și mai multe orașe. 51 de persoane aduse la audieri într-un dosar cu 30 de acuzații

Zeci de percheziții în București și mai multe orașe din România într-un dosar uriaș. Vreo 51 de persoane au fost aduse la audieri într-un dosar cu aproape 30 de acuzații extrem de grave.

Polițiștii și procurorii au făcut zeci de percheziții în cursul zilei de miercuri în București și în județele Giurgiu, Brăila, Argeș și Constanța. Este vorba de un dosar privind activitatea unei grupări de criminalitate organizată, fiind vizați membrii clanului Butoane, unul dintre cele mai importante din Capitală.

Percheziții la 51 de persoane privind 30 de acuzații

În dosar sunt vizate 51 de persoane, conform dosarului. Anchetatorii au pus în executare 42 de mandate de percheziție în cele cinci județe. Este vorba de cercetări privind aproape 30 de acuzații diverse, pornind de la cămătărie, proxenetism și jocuri ilegale de noroc până la la abuz în serviciu și dare de mită.

Acum câteva luni liderul clanului Butoane a scăpat de condamnare cu închisoare într-un dosar privind fapte de import de zahăr. Atunci, judecătorii Curții de Apel București au decis să reia cercetările în dosar.

Zeci de acuzații aduse de procurori

Conform procurorilor, membrii grupării interlope sunt bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, fără drept, deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, contrabandă, contrabandă în formă asimilată și spălarea banilor.

De asemenea, aceștia mai sunt sunt bănuiți de implicarea în infracțiuni de organizarea ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tăinuire, luare de mită, darea de mită, delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, fals în declarații, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, camătă și acces ilegal la un sistem informatic, potrivit poliției.

De asemenea, se crede că ar fi fost ajutați de diferiți funcționari și oameni de decizie din statul român. Acțiunea a fost una amplă, iar la percheziții au participat polițiști din cadrul Poliției Capitalei, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Institutului Național de Criminalistică – Poliția Română. Toată acțiunea a fost sprijinită de jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei din cadrul I.G.J.R.

Cookies