Zeci de percheziții în București și în alte șapte județe într-un dosar de trafic de migranți. 60 de persoane, luate pe sus și duse la audieri

28 feb. 2023
237 afișări
Zeci de percheziții în București și în alte șapte județe într-un dosar de trafic de migranți. 60 de persoane, luate pe sus și duse la audieri
Zeci de percheziții în București și în alte șapte județe într-un dosar de trafic de migranți. 60 de persoane, luate pe sus și duse la audieri. Sursa foto: Poliția Română

La data de 28 februarie 2023, polițiștii au efectuat zeci de percheziții domiciliare în mai multe județe din țară, cât și în București. Mai multe persoane vor fi audiate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și pentru trafic de migranți.

În București și în alte județe s-au efectuat percheziții pentru trafic de migranți și constituirea unui grup infracțional

Polițiștii din București și din alte șapte județe din țară au efectuat 50 de percheziții domiciliare marți, 28 februarie:

La data de 28 februarie 2023, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, brigăzilor de combatere a criminalității organizate Bucureşti, Timişoara, Alba Iulia, Oradea, Craiova, Ploiești și ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Caraș-Severin, Arad și Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, B.T. Arad și B.T. Caraș Severin, efectuează 50 de percheziţii domiciliare, în județele Timiş, Arad, Satu Mare, Caraș Severin, Alba, Olt, Dâmbovița și municipiul București, în cele 3 cauze penale având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Mai mulți cetățeni români, dar și străini, au format trei grupuri infracționale cu scopul de a transporta grupuri de migranți către țări din Europa Centrală de Vest, încă din anul 2022:

Din cercetări a reieșit că, din anul 2022, mai multe persoane, cetățeni români și cetățeni străini, s-ar fi constituit în trei grupuri infracționale, având ca scop principal adăpostirea în locaţii aflate pe teritoriul României şi ulterior transportarea grupurilor de migranţi spre ţări din Europa Centrală sau de Vest, prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea obținerii de importante foloase materiale.

Astfel, 60 de persoane vor fi conduse la audieri în acest caz.

Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic şi Criminalistic a oferit suportul de specialitate.

Polițiști din mai multe județe și din București au participat la acțiuni, precum:

  • polițiștii de la inspectoratele de poliție din Timiș, Caraş-Severin, Arad, Alba,
  • jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București,
  • jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara,
  • polițiștii de la inspectoratele județene de jandarmi Arad, Caraş-Severin, Alba și Satu Mare.

De asemenea, pe durata procesului penal, persoanele ce sunt cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale. Acestea sunt prevăzute de Codul de procedură penală, la fel și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies