Zeci de percheziții în București și cinci județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de 2.000.000 de lei

01 sept. 2022
586 Afișari
Zeci de percheziții în București și cinci județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de 2.000.000 de lei
Zeci de percheziții în București și cinci județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de 2.000.000 de lei | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a efectuat astăzi, 1 septembrie 2022, 13 percheziții  domiciliare și 11 mandate de aducere, la mai multe adrese din București și cinci județe.

Percheziții în București și cinci județe din țară

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 au pus in aplicare 13 mandate de percheziție și 11 mandate de aducere pe numele unor persoane de aveau adresele în:

  • București,
  • Ilfov,
  • Giurgiu,
  • Ialomița,
  • Galați,
  • Sibiu.

Această acțiune a fost efectuată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Dosarul în cadrul căruia au fost efectuate perchezițiile este unul de evaziune fiscală.

 A fost cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei

Conform probelor ce au fost administrate în cauză, s-a descoperit să în anul 2017, 11 societăți comerciale au declarat mai multe achiziții fictive de bunuri și servicii de la o altă companie. În urma acestor declarații a fost creat un prejudiciu de 2.000.000 de lei.

În urma perchezițiilor ce au ajut loc astăzi, au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă.

Persoanele ce sunt vizate în cauză vor fi duse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  – Sector 1 pentru a fi audiate. De asemenea, vor fi dispuse măsuri asiguratorii până la concurența sumei de 2.000.000 de lei.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, a transmis DGPMB.

Această acțiune a avut parte de sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu și al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Cookies