ÎN BUCUREȘTI

Zeci de Percheziții în București. Polițiștii participă în două cazuri diferite, unul major de evaziune fiscală și altul de confecționare de țigări artizanale, fără taxe

Poliţiştii au efectuat, joi, 16 percheziţii în Bucureşti şi în patru judeţe, la persoane care confecţionau ţigări artizanal, fără a plăti taxe. De asemenea, au loc percheziții și într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 835.000 de lei

Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Prahova şi Buzău într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii de producere fără drept de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi,

La percheziţii poliţiştii au descoperit o maşină pentru tocat tutun, două utilaje pentru confecţionat ţigarete, mai multe ţigarete umplute cu tutun, tuburi goale şi o cantitate însemnată de tutun.

„Mai multe persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Sectorului 2, pentru audieri”, arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Prahova şi Buzău.

Alte percheziții pentru un caz de evaziune fiscală

Patru percheziţii au loc joi dimineaţă, în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor cu un prejudiciu de 835.000 de lei.

”La data de 22 aprilie a.c., într-un dosar penal aflat in supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Poliţia Sectorului 5 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucuresti şi a judeţului Ilfov. În cauza sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, anunţă Poliţia Capitalei.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 835.000 de lei şi reprezintă impozitul pe profit şi TVA, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 2.500.000 de lei.

Din cercetări s-a conturat presupunerea rezonabilă că în perioada 2013-2015, administratorul unei firme din Capitală a înregistrat fictiv achiziţii de piese auto în valoare de aproximativ 2.500.000 de lei, documentele justificative fiind emise de alte firme cu comportament de tip ,,fantoma,, .

De asemenea, persoanele bănuite au supus procesului de spălare a banilor suma de aproximativ 2.500.000 de lei care a fost retrasă în numerar de la ATM sau de la ghişeul băncii.

La sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 vor fi duse mai multe persoane pentru audieri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button