Zeci de percheziții în București la firme care vindeau online produse fără acte

18 nov. 2021
145 Afișari
Zeci de percheziții în București la firme care vindeau online produse fără acte
Zeci de percheziții în București la firme care vindeau online produse fără acte

Zeci de percheziții au loc joi în București și județul Călărași la persoane bănuite că vindeau produse electrocasnice fără documente. Astfel, nu plăteau taxe către stat.

Ultima oră, zeci de percheziții au loc la această oră în București și în Călărași. Autoritățile, poliţişti şi procurori, efectuează, joi, 18 noiembrie, o serie de percheziţii în Capitală şi în judeţul Călăraşi.

Vizate sunt o serie de firme suspectate că vindeau online electrocasnice şi articole de uz gospodăresc fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate, lucru prin care se sustrăgeau de la obligațiile fiscale către statul român, motiv pentru care provocau o gaură în buget.

Percheziții în București

Conform informațiilor transmise printr-un comunicat al DGPMB, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a pus azi în executare vreo 14 mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, atât în București, cât și în județul Călărași.

De asemenea, nu se știe dacă aceste produse erau vândute pe site-uri dedicate, ori pe site-uri de anunțuri gratuite. Totuși, un lucru este sigur, nu aveau niciun fel de documente, iar livrarea către clienți se realiza doar prin firme de curierat, iar expeditorul era declarat fictiv, practic nu exista.

„În fapt, în perioada ianuarie 2019 – prezent, mai multe societăţi comerciale ar fi achiziţionat diverse produse, în special electrocasnice şi articole de uz gospodăresc din complexuri comerciale de tip angro, pe care le-ar fi depozitat la puncte de lucru nedeclarate şi ulterior le-ar fi comercializat în spaţiul online, fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate. Livrarea produselor către clienţi se realiza prin intermediul firmelor de curierat, cu declararea fictivă a expeditorului”, arată Poliţia Capitalei într-o informare remisă joi.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Încă nu este cunoscută informația cu privire la numărul de persoane implicate și duse la audieri. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce vom avea la îndemână noi detalii în acest caz.

Cookies