Zeci de percheziții în București și Ilfov, la suspecți de evaziune fiscală pe Internet

de:
18 iun. 2014
0 Afișari
Zeci de percheziții în București și Ilfov, la suspecți de evaziune fiscală pe Internet

În luna martie a acestui an, A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la mai multe persoane fizice şi juridice care au creat un circuit evazionist în cadrul unor tranzacţii intracomunitare de produse electronice vândute prin intermediul a două site-uri.

Din datele şi probele administrate rezultă indicii rezonabile de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, mecanism prin s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 6.200.000 lei – reprezentând TVA.

Astfel, persoanele vizate au înfiinţat mai multe societăţi cu comportament de tip „fantomă” pe care le-au folosit pentru realizarea unor achiziţii intracomunitare de bunuri şi servicii, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA rezultat din vânzarea pe teritoriul ţării a unor produse electronice, prin intermediul a două site-uri.

În cauză au fost emise 6 mandate de aducere.

Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Cookies