Zeci de oameni la coadă la Institutul Cantacuzino din București. Coadă la speranța că scapă de COVID

02 dec. 2020
33 afișări
Zeci de oameni la coadă la Institutul Cantacuzino din București. Coadă la speranța că scapă de COVID
Coadă la Institutul Cantacuzino din București - foto: captură Digi24

Zeci de oameni săau adunat la Institutul Cantacuzino din București, după ce au auzit că centrul de cercetare a lansat un produs nou - un supliment cu proprietăți antioxidante recomandat pentru administrare în perioadele cu infecții resporatorii. Mulși consideră că ar fi "o pastilă care îi apără de Covid".

Pentru ce s-au așezat, de fapt, oamenii la coadă la Institutul Cantacuzino din București?  Pentru Orostim-HV,  cel mai nou produs lansat pe piață de centrul de cercetare, un supliment cu proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, recomandat în perioadele cu infecții respiratorii.

Produsul conține o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Proprietățile acestuia este de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută. În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul Cantacuzino să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricație pentru producția în serie a produsului”, a transmis MApN.

Cercetătorii de la Institutul Cantacuzino lucrează și la un vaccin antigripal. Directorul general al instituției, Florin Oancea, speră ca institutul să aibă un vaccin antigripal trivalent până la finalul acestui an sau începutul lui 2021.

Cookies