Zeci de medici audiaţi după decesul unui procuror care l-a anchetat pe Sorin Ovidiu Vîntu

de:
30 apr. 2015
8 Afișari
Zeci de medici audiaţi după decesul unui procuror care l-a anchetat pe Sorin Ovidiu Vîntu

Ancheta a fost redeschisă în urmă cu două luni. Procurorii de pe lângă Parchetul Tribunalului Bucureşti au trimis adrese către spitalele unde a fost internată procuroarea Luminiţa Sega. Primul pe listă este Spitalul Universitar. Pe această adresă au fost nominalizaţi atât medicii de gardă, cât şi asistenţii, scrie romaniatv.net

Ei vor merge în a doua jumătate a lunii mai pentru a da declaraţii, altfel încât ancheta să nu perturbe activitatea medicilor. Ancheta a fost redeschisă recent, fiind vorba de urmărire penală in rem. Astfel, s-a dispus urmărirea penală după ce au existat mai multe suspiciuni cu privire la faptul că procuroarea a fi fost otrăvită.

Procuroarea Luminita Sega a murit in 31 iulie 2006, la varsta de 42 de ani, dupa un an de chin, operatii si dureri groaznice carora medicii nu au putut sa le gasesca diagnostic. Totul a inceput in 16 martie 2005, cand, in timp ce se afla in biroul sau din DNA, Luminița Sega a căzut la podea, zvârcolindu-se de durere, ținându-și capul în mâini și urlând după ajutor.

La această scenă au asistat colegii săi procurori, care au chemat ambulanta, procuroarea fiind de urgenta internata in Clinica de neurochirurgie a Spitalului Bagdasar Arseni. Au urmat analize peste analize, operatii in tara si in strainatate efectuate de reputati medici, care au operat practic in orb, neputand sa stabileasca exact cauza durerilor procuroarei Sega, ci doar ca exista semne vizibile de degenerare a creierului.

Ulterior au aparut si rezultatele toxicologice care au relevat ca Luminita Sega a fost otravita sistematic cu aluminiu. Intoxicatia i-a fost fatala. Cu toate acestea, cauza mortii a fost anchetata pe genunchi, si pana in prezent nu s-a descoperit cine este responsabil de otravirea procuroarei.

 

 

Cookies