ARHIVA B365

Zeci de maşini staţionează în Piaţa Universităţii, în timp ce parcarea subterană e pe jumătate goală

De la începutul lunii ianuarie, Piaţa Universităţii a fost invadată de maşini parcate neregulamentar. Zilnic, zeci de autoturisme pătrund nestingherit în zona pietonală din Piaţă printr-un spaţiu lăsat liber doar pentru accesul maşinilor către curtea interioară a BCR. Alte sute de autoturisme stau parcate ilegal pe străzile şi trotuarele din zonă, în timp ce parcarea subterană de sub Piaţa Universităţii, în care s-au investit peste 10 milioane de euro, stă pe jumătate goală, notează HotNews.ro.

Chiar dacă primarul general Sorin Oprescu anunţa că va elibera străzile de maşini parcate ilegal, centrul Bucureştiului e în continuare o mare parcare gratuită. De exemplu, joi, în Piaţă erau parcate ilegal zeci de maşini, iar în parcarea subterană erau libere peste 260 de locuri din 425 disponibile în total.

„Vom desfiinţa parcările stradale de pe străzile din jur. Am început refacerea trotuarelor, am pus bolarzi, vom păstra câteva locuri de parcare în faţă la ambasada Cehiei, dar atât. Strazile din spatele parcării vor de veni pietonale, aria pieţei va fi pietonală, str.Ghica, str. Toma Caragiu”, declara Oprescu, la inaugurarea parcării subterane de la kilometrul 0 al Capitalei.

Cu toate acestea, Municipalitatea nu a luat măsuri sufieciente, iar zona centrală a rămas sufocată de maşini parcate ilegal, iar parcarea subterană de la Universitate este pe jumătate goală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button