Zeci de linii de autobuz vor fi deviate pe termen nelimitat în București

14 iul. 2021
4812 Afișari
Zeci de linii de autobuz vor fi deviate pe termen nelimitat în București
Zeci de linii de autobuz vor fi deviate pe termen nelimitat în București

Zeci de linii de autobuz vor fi deviate pe termen nelimitat în București, conform unui anunț făcut de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI).

Zeci de linii de autobuz vor fi deviate din cauza unor lucrări care se vor efectua începând de miercuri, 14 iulie, ora 23:00, la breteaua adiacentă Pasajului Băneasa.

Concret, începând din noaptea de miercuri spre joi, 14 spre 15 iulie, pentru refacerea carosabilului pe breteaua adiacentă Pasajului Băneasa, pe sensul către Piaţa Presei Libere, mai multe autobuze nu vor efectua opriri în staţia „Aeroport Băneasa”.

Zeci de linii de autobuz vor fi deviate

Astfel, conform TPBI, autobuzele liniilor 131, 203, 304, 335, 361, 780, 783, R441, R442, R443, R444, R446, R447, R447B, R448 şi R477 vor circula direct prin Pasajul Băneasa, ne oprind în staţia „Aeroport Băneasa”, însă celelalte staţii rămân funcţionale.

Devierea celor 16 linii de transport va fi în vigoare până la finalizarea lucrărilor.

Sursa citată precizează că liniile de autobuz 205 şi 261 vor circula și ele pe un traseu modificat, prin Pasajul Băneasa, având însă posibilitatea să efectueze toate staţiile prevăzute.

În privința circulației autobuzelor pe celălalt sens de mers, dinspre Piața Presei spre Aeroportul Băneasa, traseul și stațiile rămân neschimbate.

Se schimbă indicativele unor linii de autobuz

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a anunțat că, începând cu data de 1 august, cea care coincide cu modificarea prețului biletelor pentru transportul în comun din Capitală, se modifică și indicativul mai multor rute.

Astfel, prin această măsură, se va elimina diferența care se face în prezent între indicativele curselor regionale față de cele expres sau urbane.

Practic, de la 1 august 2021, nu vr mai exista linii considerate regionale, toate traseele parcurse cu transportul în comun urmând să fie de tip metropolitan.

Măsura prevede ca indicativele autobuzelor care efectuează curse regionale să nu mai conțincă litera R, ci doar indicativul format din 3 cifre.

Linii de tramvai în reabilitare

Opt linii de tramvai din București intră în reabilitare în perioada următoare, conform declarațiilor făcute la Digi24 de directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț, pentru a fi astfel pregătite să primească noile garnituri care vor ajunge în Capitală.

Cookies