Zeci de limitatoare de viteză s-au ridicat din asfalt în Sectorul 1. Clotilde Armand promite un amplu plan de siguranță rutieră, cel mai mare din București

22 mai 2023
2463 Afișari
Zeci de limitatoare de viteză s-au ridicat din asfalt în Sectorul 1. Clotilde Armand promite un amplu plan de siguranță rutieră, cel mai mare din București
Zeci de limitatoare de viteză s-au ridicat din asfalt în Sectorul 1. Clotilde Armand promite un amplu plan de siguranță rutieră, cel mai mare din București. Sursa foto: Facebook - Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, promite cel mai amplu plan de siguranță rutieră de la nivelul Capitalei. Astfel, în luna mai, zeci de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică au fost amenajate în Sectorul 1.

Zeci de limitatoare de viteză au fost montate în Sectorul 1

Implementarea acestui proiect a început în anul 2022, a transmis Clotilde Armand pe pagina de Facebook, iar luna aceasta au fost finalizate lucrările la 62 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică.

Lucrările sunt realizate de Administrația Domeniului Public Sector 1, iar proiectul prevede înlocuirea totală a limitatoarelor din cauciuc de pe străzile din Sectorul 1. Astfel, gradul de siguranță rutieră va crește.

În plus, limitatoarele de viteză din mixtură asfaltică au o durată de exploatare mai mare față de cele din cauciuc și, de asemenea, sunt mai puțin costisitoare.

Prima etapă a proiectului a constat în identificarea locațiilor cu cele mai mari riscuri de accidente, acolo începând lucrările. Prioritate au avut intersecțiile din jurul școlilor, unităților medicale și din zonele aglomerate:

  • 33 de intersecții supraînălțate;
  • 23 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică;
  • 7 treceri de pietoni supraînălțate la care s-au amenajat și marcaje antiderapante de tip ȘCOALĂ;
  • lucrări de semnalizare rutieră în jurul a 23 școli;
  • 872 stâlpi de protecție;
  • 60 de metri liniari de gard în jurul școlilor.

Planul proiectului continuă și în acest an, iar Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, le cere opinia locuitorilor în legătură cu acest program pe care-l derulează.

De asemenea, le reamintește că au la dispoziție aplicația software de servicii electronice, făcând parte din proiectul de digitalizare al ADP Sector 1. Aceasta oferă posibilitatea cetățenilor de a transmite direct către departamentul care se ocupă de solicitările sau problemele sesizate în sector.

Aplicația poate fi utilizată de oricine care are acces la internet prin accesarea site-ului ADP Sector 1 AICI – Demersuri online – Hartă Sesizări sau prin descărcarea aplicației „ADP Sector 1” din magazinele iOS și Android.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies