Rupte și periculoase, șinele de tramvai degradate se întind pe zeci de kilometri de trasee STB de prin București. Unele par gata oricând să străpungă podeaua și să ajungă amenințătoare în tramvai, printre picioarele călătorilor.
Aceste imagini, publicate de bucureșeanul Felix Costin pe grupul de Facebook Info Trafic Rutier – Bucuresti si Ilfov / Accidente / Filmari / Radare, arată
Potrivit evaluărilor recente, Capitala are 50 de kilometri de șine de tramvai foarte vechi și deja periculoase. Acolo unde s-au rupt efectiv, unele au fost cârpite la repezeală, altele au fost lăsate de izbeliște. Câtă vreme tramvaiele încă mai pot trece peste ele, rămân așa.
Sunt periculoase nu doar pentru tramvaie, ci și pentru șoferii care trec cu mașinile peste ele și cărora li se pot tăia anvelopele în cioturile metalice în care s-a transformat, pe alocuri, calea ferată urbană.
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, declara la un moment dat că municipalitatea știe cât de mare este problema șinelor de tramvai vechi și rupte din București.
Știm exact care sunt cei 50 de kilometri unde trebuie să intervenim, numai că nu avem bani. Reabilitarea unei linii de tramvai costă 7 milioane de euro pe km, dacă vrei sa faci serios. Toate liniile de tramvai sunt incluse în PNRR, în solicitarea noastră pentru PNRR.
Recent, Nicușor Dan a declarat că Primăria are, pentru la anul, finanțări externe de un miliard de euro și că, din acești bani, 500 de milioane de euro se vor folosi pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București.
Îți recomandăm să citești și: