Zeci de intersecții ce vor fi supraînălțate în București, la inițiativa unei primării de sector, cu aprobarea Brigăzii Rutiere

25 iul. 2022
8727 Afișari
Zeci de intersecții ce vor fi supraînălțate în București, la inițiativa unei primării de sector, cu aprobarea Brigăzii Rutiere

Intersecții din București vor fi supraînălțate pentru ”siguranța pietonilor și șoferilor”, anunță primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care postează imagini de la o intersecție de lângă sediul Guvernului, primul șantier unde se implementează proiectul edilitar al primăriței.

Până la sfârșitul anului, vor fi 35 de intersecții supraînălțate, un plan pe care Clotilde Armand îl anunță în premieră. Edilul a prezentat, în acest an, doar intenția de a supraînălța trecerile de pietoni aflate în proximitatea școlilor din Sectorul 1.

Prima intersecție supraînălțată va fi cea de la străziile Roma și Washington, despre care Clotilde Armand spune că, în prezent, s-au adus utilajele și se fac pregătirile de șantier.

„Aici, în perioada următoare, se vor executa lucrări de adaptare a trotuarelor la trecerile pentru pietoni supraînălțate, se va asigura sistemul de scurgere a apelor pluviale, se vor ridica căminele existente la cota amenajată a părții carosabile supraetajată și se vor monta stâlpi de protecție delimitare acces pietonal între trotuar și partea carosabilă.”, precizează aceasta.

„Am demarat, în premieră pentru Capitală, programul de supraînălțare a intersecțiilor pentru a preveni accidentele rutiere. Până la sfârșitul anului, vom avea 35 de intersecții supraînălțate, iar în preajma unităților de învățământ vom construi mai multe treceri de pietoni supraînălțate. Aceste lucrări fac parte din Planul de siguranță rutieră pe care vreau să-l implementez în Sectorul 1 și sunt realizate sub supravegherea și cu consultanța Brigăzii de Poliție Rutieră. În Sectorul 1 punem siguranța pietonilor și șoferilor pe primul plan.”, scrie primarul Armand.

În Sectorul 1 a fost realizată deja prima arteră cu noua zebră ridicată de la sol, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, din apropierea Școlii Generale nr. 6.

Treceri de pietoni supraînălțate vor apărea în Sectorul 1, în preajma școlilor, a anunțat Clotilde Armand, în iunie 2022, proiect care face parte dintr-un plan care vizează asigurarea siguranței rutiere pe străzile traveresate de copii.

Îți recomandăm și:

Cookies