Zeci de echipaje de poliţie pe A1, A2 şi DN 1

de:
15 aug. 2011
0 Afișari
Zeci de echipaje de poliţie pe A1, A2 şi DN 1

În scopul asigurării fluenţei traficului rutier şi, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, peste 3.200 de poliţiştii rutieri vor acţiona la nivel naţional pentru combatere a indisciplinei rutiere, asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere„, precizează, într-un comunicat, Poliţia Română.

De altfel, acţiunile ce vor fi derulate în trafic de către poliţiştii rutieri vor avea, în principal, un caracter preventiv, în scopul conştientizării conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie şi determinării acestora să adopte o conduită responsabilă şi preventivă în trafic.

Întrucât sunt estimate aglomerări pe autostrăzile A1, A2 şi pe DN 1, pentru prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră pregătite să asigure un dispozitiv rutier flexibil, care să fie în măsură să combată principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, să sancţioneze cu fermitate încălcarea normelor de circulaţie pe drumurile publice şi să asigure siguranţa circulaţiei în punctele sau zonele cu risc mărit de victimizare sau atunci când acest lucru se impune„, se mai arata in comunicat.

Totodată, luni, începând cu ora 17.00, poliţiştii rutieri aflaţi pe autostrada A2 şi pe DN 1 vor fi sprijiniţi de un elicoper al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care va monitoriza traficul şi va comunica in timp real echipajelor din teren eventualele probleme astfel încât acestea să fie remediate şi să fie asigurate fluenţa şi siguranţa traficului rutier.

Poliţiştii vor folosi aparatura video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, în cadrul acţiunilor vor fi utilizate peste 400 de aparate radar, printre care şi sistemele de măsurare a vitezei de tip TRU-CAM, care măsoară viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.

Cookies