Zeci de defibrilatoare automate vor fi montate în București și Ilfov. Aparatele se vor afla în zone aglomerate precum magazine, aeroport, mall-uri și Gara de Nord

12 mai 2023
205 afișări
Zeci de defibrilatoare automate vor fi montate în București și Ilfov. Aparatele se vor afla în zone aglomerate precum magazine, aeroport, mall-uri și Gara de Nord
Zeci de defibrilatoare automate vor fi montate în București și Ilfov. Aparatele se vor afla în zone aglomerate precum magazine, aeroport, mall-uri și Gara de Nord | Sursă foto: Captură - Observator News

Zeci de defibrilatoare automate urmează să fie montate în spațiile publice din București și Ilfov. Acestea vor putea fi folosite în cazuri urgente pentru a salva viețile persoanelor rănite, până la sosirea ambulanței.

Defibrilatoare automate, montate în zonele aglomerate din București și Ilfov

Defibrilatoarele automate ce vor fi montate în mall-uri, magazine, aeroporturi sau alte spații publice, pot fi utilizate de oricine. Nu este nevoie ca persoana care manevrează aparatul să aibă un curs de prim ajutor, transmite Observatornews.ro.

Aparatele sunt prevăzute cu un set de instrucțiuni de utilizare, atât scrise cât și vocale. Acestea îi vor ajuta pe cei ce le manevrează în situația în care pacientul intră în stop cardio-respirator.

De asemenea, în momentul în care capacul defibrilatorului este deschi, acesta va lua legătura cu dispecerul 112.

Salvarea va fi monitorizată până la sosirea ambulanței. Persoana care folosește aparatul va fi îndrumată permanent de către persoanele din dispecerat.

Aparatul va emite șocuri către pacient doar în cazul în care acestea vor fi necesare.

50 de aparate au fost deja montate în diferite zone ale Capitalei

Până la acest moment, în București au fost montate peste 50 de astfel de defibrilatoare automate. Aparatele au fost amplasate în zone importante și aglomerate ale Capitalei. Unul dintre acestea se află în zona Piața Universității, la Teatrul Național.

În următoarea perioadă, alte aproximativ 30 de aparate vor fi montate în oraș. Acestea se vor afla în zone precum:

  • Stații de metrou,
  • Mall-uri,
  • Aeroport,
  • Gară,
  • Magazine.

Defibrilatorul are un nume, SALI, este făcut în Israel și este o stație de prim ajutor pentru ca atunci când îl deschideți, o să vedeți că poate să fie măsurat puls-oximetrul, poate să fie luată tensiune, poate să fie dat oxigen pacientului și, mai ales, se conectează și transmite datele la dispecerat, a declarat Raed Arafat.

La nivel național urmează să fie montate un total de 376 de defibrilatoare automate în cele mai aglomerate locuri din România.

Cookies